Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul prof. Narciz Amza

ro

20 Nov, 2017 00:00 2790 Marime text

„Născute“ în aceeaşi zi de toamnă târzie (14 noiembrie), amândouă suntem senine şi binevoitoare. Peste noi străluceşte soarele fierbinte al verii şi sufletul ne este vesel ca vacanţa pe nisipul fierbinte. Bucuria de a trăi şi a dăinui este nemărginită ca apele mării.
 
Statornice ca piatra de temelie a acestui pământ dintre ape, avem aceeaşi „istorie“ şi aceeaşi creştere nomadă, acelaşi spirit de aventură a cunoaşterii ne animă deopotrivă. Iubim oamenii acestor locuri, indiferent de culoare, religie sau limba pe care o vorbesc, şi vrem doar sa învăţăm unii de la alţii şi să progresăm cu tot ce este bun şi frumos, împreună. Avem „adâncimi“ şi meandre pe care prea puţini le-au descoperit, iar cei care nu le-au pătruns riscă să se piardă complet sau să se expună unor pericole nebănuite. Suntem liniştite şi vesele şi nu ne speriem de secetă sau furtuni - aceste „fenomene“ sunt trecătoare - şi după fiecare ne ridicăm mai curate, mai limpezi şi cu mai multă dorinţă de viaţă şi de bine şi de frumos!
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreşteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România şi a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalităţi din diferite domenii şi reprezentanţi ai instituţiilor de pe plan local şi naţional ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmiţând pentru cititorii noştri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre şi mare. Rămâneţi alături de noi pentru a marca această sărbătoare!
 
Citeşte şi:
 
ZIUA de Constanţa lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanţa va fi semnalul, apelul, conştiinţa care #sărbătoreşte Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017

Ziua Dobrogei


#scrieDobrogea: Poveste de iubire multietnică, luminată de un far. Legenda Farului Genovez (galerie foto)

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul dr. Mariana Păvăloiu, istoric, Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ - Mihail Kogălniceanu şi Dobrogea

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul prof. Sorina Plopeanu, director al Casei Corpului Didactic Constanţa

#citeşteDobrogea: „Noi ne socotim şi ne simţim români“

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii