Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Yachtingul, promovat ca sport specific zonei litorale Simulator de navigaţie cu vele la cabinetul de informatică de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

ro

24 Apr, 2013 00:00 2672 Marime text
Un simulator de navigaţie cu vele va funcţiona la cabinetul de informatică al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa. Odată cu instalarea  noilor echipamente performante şi a interconectării la reţeaua de Internet a cabinetului, pe cele 30 de computere a fost instalat softul simulatorului de navigaţie cu vele „Sail Simulator 5 Deluxe”, donat Clubului Nautic Român de firma GMB Computers. Astfel, noul cabinet de informatică a devenit deopotrivă şi un veritabil simulator de navigaţie, destinat iniţierii, dar şi perfecţionării în tehnica manevrării velelor, fiind pus la dispoziţia elevilor de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, de la Şcoala Gimnazială nr. 2, dar şi din alte şcoli şi chiar cluburi sportive publice care doresc să se perfecţioneze.

De altfel, clasa a XI-a B de la „Mihai Eminescu” desfăşoară de doi ani, în cadrul unui curs opţional, activităţi care să le permită elevilor iniţierea în probleme de navigaţie şi yachting, în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducător de ambarcaţiuni de agrement.
„Cu ocazia inaugurării simulatorului, dorim să punem în valoare parteneriatul iniţiat de Colegiul Naţional «Mihai Eminescu» şi de Asociaţia «Clubul Nautic Român», cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, având ca obiectiv promovarea yachtingului ca sport specific zonei noastre geografice în rândul tinerilor şi în special în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar”, a declarat prof. Dan Mihăescu, preşedintele Clubului Nautic Român.

Astăzi, de la ora 13.00, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” va marca evenimentul inaugurării într-un briefing de presă, la care, printre alţii, vor participa: Mihai Orzan (directorul adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanța), conf. univ. dr. Răducu Popescu (inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanța), comandorul Tiberiu Istrate (directorul Centrului Informatic de Simulare și Evaluare din subordinea Statului Major al Forţelor Navale), prof. univ. dr. Andrian Mihei (directorul general al  Autorităţii Navale Române), prof. univ. dr. Petru Bordei (preşedintele Senatului Universităţii Ovidius), prof. univ. dr. ing. Gheorghe Samoilescu (prorector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”), conf. univ. dr. Dan Iliescu (prodecan al Facultăţii de Medicină, Universitatea Ovidius), conf. univ. dr. Axelerad Daniel Docu (Facultatea de Educație Fizică și Sport, Universitatea Ovidius).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii