Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Succes la Mediaş. FC Viitorul a legat două victorii în Liga 1 Al şaptelea gol pentru George Ţucudean. „E un nouar bun de tot!“

ro

16 Oct, 2017 00:00 2201 Marime text

Campioana en-titre a României, FC Viitorul, a debutat cu dreptul în returul sezonului regulat al Ligii 1. Sâmbătă, elevii lui Gică Hagi au câştigat cu 1-0 disputa din deplasare cu Gaz Metan Mediaş, contând pentru etapa a 14-a a campionatului
 
Unicul gol al meciului a fost înscris de George Ţucudean, în minutul 21, cu o lovitură de cap din centrul careului. Nouarul FC Viitorului a ajuns la cota şapte în acest sezon, fiind după partidă golgheter solitar al Ligii 1. Graţie succesului de la Mediaş, al doilea în deplasare în acest sezon pentru echipa constănţeană, FC Viitorul a ajuns la cinci victorii în ultimele şapte etape, acumulând 20 de puncte şi urcând pe locul şase în clasament, înaintea partidelor de ieri.
 
În meciul de la Mediaş, au evoluat formaţiile: Gaz Metan (antrenor, Cristi Pustai) - Greab - Zderic, M. Constantin, Sîrghi, De Vriese (78 Buziuc) - Danci (64 Bic), Neagu - Romeo, Olaru (86 Manole), Chamed - Golubovic. Rezerve neutilizate: Pleşca - Curtean, Popovici, Khubutia. FC Viitorul (manager tehnic, Gheorghe Hagi): Rîmniceanu - Lopez, Țîru, Horj (39 Hodorogea), De Nooijer - Cicâldău, Mladen, Ganea - Eric (60 Vînă), Țucudean (75 Măţan), Chiţu. Rezerve neutilizate: Buzbuchi - V. Ghiţă, Dumitrescu, Băluţă. Pentru prima dată în această stagiune, FC Viitorul a legat două victorii la rând.

„Obiectivul nostru a fost unul singur“

„Nu câştigasem niciodată la Mediaş. Ştiam că vom avea un meci dificil, dar obiectivul nostru a fost unul singur, trei puncte. A fost o deplasare lungă şi grea pentru noi. În plus, în ultimele meciuri, Gaz Metan crescuse mult şi are un antrenor cu mare experienţă. Băieţii au muncit. Ne-am sacrificat, am alergat. Am făcut o parte secundă slabă, apărându-ne toate minutele, dar rezultatul e cel mai important. Vrem să strângem puncte şi să recuperăm ce am irosit până acum. Această victorie ne va aduce încredere şi curaj, linişte aveam. Acasă jucăm bine, afară am jucat mai slab“, a declarat Gică Hagi.

Trebuie să înscrie, oricum ar face-o 

După mai multe partide în care a ratat foarte mult şi nu mai reuşea să marcheze, atacantul FC Viitorul George Ţucudean a regăsit drumul spre gol, având cinci reuşite în ultimele două partide: patru în meciul de acasă cu Poli Iaşi (5-2), din etapa a 13-a, şi una acum la Mediaş.
 
Celelalte goluri le-a marcat în disputele cu Gaz Metan (etapa 1, 3-0 pentru FC Viitorul la Ovidiu) şi contra Concordiei Chiajna (etapa a 8-a, 2-1 în deplasare). La Mediaş, Ţucudean a marcat al zecelea gol din carieră cu capul.
 
„Secretul revenirii mele? Munca. Acum e bine că îmi intră toate ocaziile pe care le am. Sper să continui pe această linie şi să îmi ajut echipa. Sunt atacant şi trebuie să înscriu, oricum aş face-o. Am ajuns la echipa naţională şi sper să fiu convocat în continuare, din prima, nu dacă se accidentează cineva. Orice jucător român îşi doreşte să ajungă acolo. Sper să dau cât mai multe goluri. Puteam să mai marchez până acum, dar e bine şi aşa“, a declarat George Ţucudean.

Schimbări la tripleta ofensivă 

Gică Hagi a explicat cum şi-a recăpătat eficacitatea FC Viitorul. „Încercăm să ne facem jocul pe stilul lui Ţucudean şi al lui Chiţu. Iar lui Eric i-am dat libertate, l-am pus în mijloc, schimbându-le poziţiile în teren celor trei din faţă, situaţie în care au venit şi evoluţiile bune, şi rezultatele, şi reuşitele lor. George trebuie să fie conectat şi liniştit şi să joace de plăcere. E un nouar bun de tot“, a arătat tehnicianul constănţean.
 
La Mediaş, Cristi Ganea a jucat din nou mai sus pe partea stângă a terenului. „Pe Ganea l-am urcat. El e jucător de echipa naţională, dar îi dăm spaţiu şi lui De Nooijer, un fotbalist tânăr şi bun, care trebuie să se adapteze la campionat. Însă, pentru moment, tot Ganea rămâne titularul postului de fundaş stânga“, a precizat Hagi.

Din septembrie, lucrurile au mers bine 

„Regele“ speră ca FC Viitorul să joace din ce în ce mai bine. „În fiecare an, am luat-o de la capăt. Schimbăm mereu mulţi jucători şi ne trebuie o perioadă de două luni de adaptare. Probabil că de aceea în ultimii trei ani am mers mai greu la început, după care, din luna septembrie, lucrurile au început să meargă bine. Sper să jucăm din ce în ce mai bine şi să vină rezultatele. Ne interesează să avem cât mai multe victorii“, a spus Hagi. „Când câştigi campionatul, îţi creezi o presiune şi trebuie să fii acolo sus tot timpul, doi - trei ani. Trebuie să ţii steagul sus. Ne-am propus să ne calificăm în play-off, întrucât pentru fiecare jucător este frumos să joace meciuri tari“, a declarat George Ţucudean.

Eric, în tricoul lui Gaz Metan 

La flash-interviurile de după meciul de la Mediaş, Eric a purtat tricoul lui Gaz Metan, echipă pentru care a susţinut 142 de meciuri în Liga 1, marcând 36 de goluri şi oferind 27 de pase decisive. „Nu mă deranjează, aici e casa lui. Eu m-am gândit să nici nu-l bag, întrucât mă gândeam că îi va fi greu din punct de vedere emoţional, după ce a jucat atâţia ani la Gaz Metan. Dar el s-a comportat ca un profesionist, zicând că vrea să evolueze“, a spus Hagi. Eric a fost cel care a centrat la golul marcat de Ţucudean sâmbătă!

Urmează meciurile cu CFR Cluj şi Dinamo! 

Următorul meci al echipei constănţene este programat sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 20.45, când la Ovidiu va sosi liderul CFR Cluj, pentru partida din etapa a 15-a. După care FC Viitorul va juca în deplasare cu Dinamo. „Noi suntem campioana României. Dacă ne amintim de ce am făcut în sezonul trecut, avem şanse să facem bine. Întâlnim două echipe foarte bune, dar nimic nu e imposibil, întrucât şi noi avem atuurile noastre. Suntem într-o perioadă bună şi sperăm să câştigăm“, a precizat Gică Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii