Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În echipă joacă şi fratele primarului, şi un mijlocaş de 44 de ani A zburat Ciocârlia! După 11 înfrângeri la rând, a venit prima victorie

ro

06 Dec, 2013 00:00 3307 Marime text
În Seria Sud a Ligii a V-a de fotbal a judeţului Constanţa etapele se scurgeau fără folos pentru echipa comunei Ciocârlia. Formaţia ajunsese în faţa ultimei etape din tur numai cu înfrângeri şi era singura din cele trei serii ale „judeţenei” fără niciun punct în clasament. Iată însă că runda a 13-a nu i-a purtat ghinion lui AS Ciocârlia, ultima clasată prinzând grai în disputa cu Trophaeum Adamclisi.
 
Reînfiinţată în anul 2008, AS Ciocârlia a cules în acest sezon o recoltă slabă. A trebuit să vină ultima rundă din tur pentru a bifa prima victorie, după o serie neagră de 11 înfrângeri (meciul din etapa a opta a fost o restanţă şi s-a jucat după încheierea campionatului, fiind pierdut). Costel Hera, antrenorul şi organizatorul echipei, spune că, în stagiunea de faţă, Ciocârlia resimte lipsa mai multor jucători buni, din afara comunei. „Nu ne mai putem baza pe cel puţin trei fotbalişti peste media echipei, un fundaş central (Mihai Panghea), un mijlocaş (Alexandru Tufă) şi un vârf (Adrian Arfanos), axa echipei, iar acest lucru se cunoaşte. Am cam schimbat echipa. Însă, pe de altă parte, suntem bucuroşi că am promovat şase juniori (născuţi între anii 1994 şi 1996), acum AS Ciocârlia fiind alcătuită în totalitate din localnici. Toate echipele cu care am jucat au băieţi şi din afara localităţii. Mentorul meu a fost regretatul antrenor constănţean de la SNC Ion Zlate, de la care mai luam jucători, iar cu ei şi cu alţii ne menţineam mai sus în anii precedenţi.

Însă, chiar şi aşa, duminica, toată comuna e la stadion, la spectacol. Bun sau rău, pentru suporterii noştri nu contează, important e că văd fotbal. Avem sprijinul Consiliului Local (care a asigurat şi câteva prime la băieţi) şi al primarului Traian Dragomir. Jucăm pe un teren cu gazon natural, foarte bun. Poate să plouă o săptămână, că nu se întâmplă nimic. Are scurgere. Terenul e îngrădit, dar încă nu avem cabine”, arată Costel Hera, care se mândreşte: „Sunt şi tată, şi mamă la echipă”. În vârstă de 51 de ani, Hera este un fost jucător al Ciocârliei şi lucrează actualmente în construcţii navale, la Agigea. „Pe timpul lui Ceauşescu, echipa se numea Recolta Ciocârlia. Eu jucam mijlocaş stânga, deşi eram dreptaci. Am mai evoluat la SNC, dar şi la Cobadin”. Din acei ani, a mai rezistat la echipă cineva, Petre Nechifor, care are 44 de ani şi este folosit şi acum, sporadic, atunci când lipseşte cineva. „Pe vremea mea, Petre era junior. A avut o viaţă extra-sportivă fără cusur, ceea ce îi permite să prindă minute pe teren şi la această vârstă. Încă îi vizez legitimaţia. Joacă libero. În acest tur, a prins două meciuri, intrând pe teren atunci când cei care lucrează în ture, 12 cu 24, nu au putut veni la joc”, arată Costel Hera, căruia toţi cunoscuţii îi spun „Romică”.
 
Fraţii Mangiurea şi verii Popa
 
Petre Nechifor a fost unul dintre inimoşii care s-au implicat pentru reînfiinţarea echipei, acum cinci ani, alături de alţi iubitori ai fotbalului din Ciocârlia, precum Costel Hera, Costel Dragomir (fratele primarului) sau Ionel Vasile. Ultimii doi sunt şi căpitanii echipei. Dragomir are 37 de ani şi joacă mijlocaş stânga, iar Vasile este mijlocaş la închidere. „Costel îi şi sprijină pe băieţi. Mă bazez pe el. Vine tot timpul la meciuri. Pe banca tehnică m-a ajutat, până de curând, şi Florin Moraru (un fost fotbalist de la Ciocârlia), care nu a mai putut veni însă la echipă din cauza serviciului. Mulţi dintre jucătorii noştri sunt încă elevi de liceu. Ceilalţi lucrează la pază, doi la serviciile Primăriei, unul e şofer, iar alţii lucrează în construcţii. Ne punem toate speranţele în tineri precum Marius Pitrop (21 de ani, fundaş stânga), George Pricop (17 ani, fundaş dreapta, care joacă deja de la un an la echipă), Ştefan Adam (17 ani, mijlocaş dreapta), Cosmin Simion (21 de ani, mijlocaş stânga) sau verii Alexandru şi Adrian Popa. Primul are 17 ani şi joacă mijlocaş central, iar celălalt, în vârstă de 18 ani, evoluează atacant. Avem şi doi fraţi în echipă, fraţii Mandgiurea, Costel (fundaş la marcaj) şi Ion (fundaş sau mijlocaş dreapta), care sunt piese de bază. Ne ajută mult şi liberoul Petrică Encică”, punctează Costel Hera.
 
Special: portarul şi maşina de trasat terenul
 

Encică şi Adam au fost marcatorii lui AS Ciocârlia din victoria cu Trophaeum Adamclisi, obţinută cu 2-1 pe teren propriu. Succesul a venit însă cu emoţii. Andrei Dumitru a deschis scorul pentru oaspeţi, în minutul 20, pentru ca Encică (în minutul 65) şi Adam (în minutul 80) să aducă primul succes stagional al celor din Ciocârlia. „Am primit gol pe o gafă de portar. Jucăm cu o improvizaţie pe acest post, în lipsa titularului obişnuit, Gabriel Câmpeanu, un goal-keeper foarte bun, dar care a plecat în Olanda, la muncă. Astfel că folosim ca portar un atacant, Remus Călin. Acesta a jucat cam 95% din meciurile turului numai în poartă. Cu Câmpeanu în efectiv, în sezonul 2010/2011, am încheiat turul campionatului pe podium. Am învins atunci şi Ostrovul, 1-0 la noi acasă. Aveam însă în echipă şi cinci jucători de la oraş”, mai spune „Romică”. Antrenorul şi delegatul echipei a construit şi o maşină specială de trasat terenul, cu praf de cretă. „În loc de doi saci, folosesc numai jumătate de sac. Iar în 30 de minute operaţiunea se încheie”, arată Costel Hera.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii