Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când sunt aşteptaţi participanţii la Maratonul Nisipului, de la Mamaia, să ridice kit-urile de concurs

ro

21 Mar, 2017 00:00 2232 Marime text
Ediţia a patra a Maratonului Nisipului, competiţie sportivă care se desfăşoară integral pe nisip, va avea loc duminică, 26 martie, începând cu ora 10.00. La evenimentul internaţional vor alerga peste 1.000 de iubitori ai sportului, atât din România, cât şi din străinătate, iar peste 120 dintre ei îşi vor capacita toate forţele pentru a termina cu brio cei 42 de kilometri pe nisip.
 
Maratonul Nisipului cuprinde atât probe competitive, pe distanţe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cât şi crosul „Family Run“, de un kilometru, care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales, pe copiii acestora. Participanții sunt așteptați să ridice kit-urile de concurs din Vivo! Constanţa, în zilele de vineri (24 martie) şi sâmbătă (25 martie), în intervalul orar 10.00 - 22.00, în zona Food Court. Înscrierile la Maratonul Nisipului 2017 se pot face pe www.maratonulnisipului.ro.

Vor alerga pentru o cauză nobilă

Şi la această ediție, participanţii vor alerga pentru o cauză nobilă, scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanţa (de trei ori mai mare decât media europeană). Fondurile strânse în cadrul crosului Family Run vor fi direcţionate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, prin proiectul social iniţiat de Asociația „Dăruiește Aripi“.

Premii substanţiale

Sponsorii competiţiei au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 108 premii pentru cele şase categorii de vârstă și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la ediția trecută de Ghenadie Timbalist (două ore, 36 de minute şi două secunde) şi Nicoleta Ciortan (trei ore, 17 minute şi 18 secunde), în valoare de 500 de lei. În același timp, vor fi premiate și primele cinci familii clasate la crosul Family Run.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii