Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 29 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul deschis de Primarul Constanței fostului edil Radu Mazăre legat de Fundația Fantasio se va desfășura la Judecătorie, a decis Curtea de Apel

ro

15 May, 2024 17:00 586 Marime text
  • În cauză s-a solicitat de către municipalitate „obligarea pârâţilor la plata sumei de 50.000 lei daune interese, constând în aportul adus de Municipiul Constanţa la constituirea capitalului social al Fundației Fantasio“.
Curtea de Apel a decis unde se va judeca procesul deschis de Municipiul Constanța prin Primar fostului edil Radu Mazăre, dar și fostului președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu în legătură cu Fundația Fantasio!
 
Cazul a ajuns la Curtea de Apel pentru a se soluționa conflictul negativ de competență ivit după ce atât Judecătoria Constanța, cât și Tribunalul și-au declinat competența de soluționare.
 
Acum, magistrații Curții au decis în mod definitiv că, în cauză, Judecătoria Constanța este competentă să analizeze dosarul și să judece procesul.
 
Dosarul are indicativul 17254/212/2022 și părți sunt Municipiul Constanța prin Primar, în calitate de reclamant, iar Nicușor Constantinescu (fost președinte al Consiliului Județean Constanța), Radu Ștefan Mazăre și Fundația Fantasio sunt părâții.
 
Iată minuta deciziei Curții în dosarul 17524/212/2022:
 
„Stabileşte competenţa de soluţionare a apelului în favoarea Judecătoriei Constanţa secţia civilă.
Definitivă“
 
Conform datelor noastre, la Curtea de Apel, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Gabriel Lefter, fost președinte al instanței, din cadrul Secției I Civile.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în Hotărârea 279/2024 a Judecătoriei Constanța, de declinare, în cauză s-a solicitat de către municipalitate „obligarea pârâţilor la plata sumei de 50000 lei daune interese, constând în aportul adus de Municipiul Constanţa la constituirea capitalului social al Fundației Fantasio“.
 
Suma solicitată reprezintă aportul inițial adus la constituirea Fundației Fantasio, banii fiind solicitați în urma deciziei Curții de Conturi nr. 23/2019.
 
Prin Decizia Curții de Conturi 23/2019 s-a dispus ca municipalitatea să întreprindă toate demersurile necesare recuperării sumei de 50.000 de lei pe care municipalitatea a pus-o la bătaie pentru înființarea Fundației Fantasio.
 
Fundaţia Fantasio fusese înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 48/25.02.2005 şi cea a Consiliului Local Municipal Constanța nr. 123/07.04.2005.
 
Preşedinte al Consiliului Director era Radu Mazăre, primarul de atunci al Constanței.
 
De altfel, potrivit datelor consemnate în anii anteriori la Registrul Naţional ONG, Fundaţia „Fantasio“ a avut ca asociaţi/fondatori Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Constanţa.
 
Acum, dosarul va fi reînregistrat pe rolul Secției Civile a Judecătoriei Constanța.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Fundaţia Fantasio, din Constanța, în faliment! Dosarul, amânat pentru la anul
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii