Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 29 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

15 May, 2024 11:18 269 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 14.05.2024, ora 08:00 – 15.05.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 59 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
         INCENDII:
 
         (ora 19:24) Trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat de la Secția de Pompieri Costești au intervenit în orașul Costești, strada Victoriei, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o construcție. La momentul sosirii forțelor de intervenție, ardeau în dezvoltare materiale combustibile depozitate într-o încăpere, flăcările prezentând pericol de propagare la o casă. Incendiul a fost lichidat rapid, în urma evenimentului nefiind identificate victime.
 
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
        
         În perioada supusă analizei, colegii noștri au fost solicitați să intervină la cinci evenimente rutiere în care au fost implicate nouă vehicule, pompierii efectuând manevre specifice pentru descarcerarea unei victime. Totodată, s-au asigurat măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, iar echipaje SMURD și cele din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Argeș au asigurat asistența medicală. În urma accidentelor au fost identificate șapte victime, dintre care una decedată. În urma evaluării medicale de la fața locului, cinci persoane au fost transportate la spital.
 
         (ora 13:56) Pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină în localitatea Bogați, strada Valea Zimbrului, în cazul unei persoane surprinse sub un mal de pământ, în timp ce efectua săpături la o lucrare de canalizare. Forțele operative au constatat că persoana de sex masculin, în vârstă de 46 de ani, era acoperită în totalitate de pământ și se află la o adâncime de aproximativ 4 m. De urgență, pompierii au acționat pentru extragerea victimei și predarea acesteia echipajului medical, care, din păcate, nu a mai putut face nimic, declarând decesul.
        
          De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 46 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
         Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii