Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Campionii creează campioni“ 72 la sută din lotul cu care FC Viitorul a cucerit titlul de campioană a provenit din Academia Hagi

ro

12 Dec, 2017 00:00 1372 Marime text
Gică Hagi, managerul tehnic al campioanei României, FC Viitorul, şi creatorul proiectului de succes al academiei care-i poartă numele, a subliniat că orice club mare din lume e bazat pe un sector juvenil puternic.
 
„Am creat Academia pentru a avea un mediu bun, care să aducă multă emulaţie şi motivaţie. Copiii să iasă afară, să alerge, să facă mişcare. Să aibă o infrastructură bună şi să vină cu drag la fotbal. Dacă iubeşti fotbalul, ajungi să ai o pasiune, care te poate realiza în viaţă. Lucrurile noastre tehnice sunt destul de clare, urmărim o ideea despre fotbal. Ştim ce vrem, nu ne schimbăm în fiecare zi, mergem pe linia noastră. Facem şi greşeli, dar ajungem la succes, întrucât nu ne schimbăm cum se schimbă vremea. Muncim în aceeaşi direcţie. Campionii creează campioni. Numai aşa poţi să ai un club foarte mare. 72% din lotul cu care am cucerit titlul au provenit din academie. Au fost campioni la nivel juvenil şi aveau în spate un concept tehnic unitar“, a declarat „Regele“.
 
Hagi a precizat că, prin cucerirea titlului de campioană, cu mulţi jucători din Academie, FC Viitorul a realizat un „miracol“. „Nu aveam şi nu avem obiectivul de a deveni campioni, scopul nostru a fost, este şi va rămâne de a promova jucători. De a le da posibilitatea celor tineri de a ajunge pe prima noastră scenă, iar de acolo, dacă vor munci tot mai mult şi se vor sacrifica, şi mai departe. Sper ca în continuare să ne ducem misiunea la nivel foarte mare. Au trecut opt ani, tot ce era prevăzut a venit cu doi ani mai devreme. Începem alt proces de dezvoltare pe următorii cinci ani. De acum încolo, voi fi mult mai exigent şi mai concret. Suntem buni, ştim ce vrem şi sper ca în cei cinci ani să facem alte lucruri frumoase. Tuturor copiilor noştri trebuie să le intre bine în cap că în fotbal şi în viaţă e o competiţie şi ajunge cel mai bun nu cine e cel mai talentat, ci cel care e mai ambiţios, care e disponibil să se sacrifice, să muncească, să se dedice acestei meserii. Astfel, întâi e plăcere, după aceea iubire, iar apoi ajungi la pasiune“, a arătat Gică Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii