Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:54 15 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Floriile au venit şi la spital Arimex Comexim 2000 SRL le-a oferit pacienţilor o masă cu peşte şi caviar (galerie foto)

ro

09 Apr, 2012 00:00 1138 Marime text
cantina_cantina_1.jpgCreştinii ortodocşi au sărbătorit ieri Floriile. Şi pentru că a fost o zi deosebită prin semnificaţie, pacienţii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Boli Infecţioase au avut pe masă şi ei bucate delicioase, oferite de societatea Arimex Comexim 2000 SRL.

Deoarece în Duminica Floriilor cei care ţin post au dezlegare la peşte, din meniul pacienţilor nu a lipsit acest fel de mâncare. Aşa cum ne-a obişnuit deja, Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care prepară şi distribuie mâncarea pentru bolnavii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Boli Infecţioase, oferă meniuri speciale cu ocazia sărbătorilor religioase şi laice de peste an.

cantina_cantina_2.jpgDe Florii, cei peste 800 de pacienţi internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi cei 200 de la Spitalul de Boli Infecţioase au avut un meniu deosebit. Astfel, aceştia au primit la micul dejun ceai cu lămâie, unt, muşchi ţigănesc, tarte cu caviar şi şuncă presată. Ca supliment au avut iaurt natural, iaurt cu cireşe şi lapte. Pacienţii care sunt la regim au mâncat la micul dejun ceai cu lămâie, unt, un ou fiert, brânză de vaci şi miere. Ca supliment au primit lapte cu biscuiţi. La prânz, pacienţii au avut pe mese ciorbă de burtă cu smântână şi ardei iute, plachie de trunchi de macrou cu mămăligă, şniţel din piept de pui cu piure de cartofi. La desert, s-au bucurat de ştrudel cu mere şi pufuleţi. Şi pacienţii la regim au avut pe mese la prânz mâncare de peşte. Aceştia au mâncat supă de dovlecei a la grec şi trunchi de macrou la tavă cu cartofi natur şi lămâie. La desert, pacienţii aflaţi la regim au mâncat mere. Cina a fost şi ea delicioasă. Pacienţii au avut pe mese salată de ton cu porumb şi smântână, crenvurşti din piept de pui şi ceai cu lămâie. Pacienţii aflaţi la regim au primit salată de ton cu porumb şi smântână, friptură de pui la tavă cu pilaf, mâncare de spanac, crenvurşti din piept de pui şi ceai cu lămâie. Şi pentru ca bucatele să fie primite, acestea au fost sfinţite de preoţii Gigi Cristea şi Ştefan Mireca de la capela Spitalului Judeţean. „Le doresc pacienţilor însănătoşire grabnică, multă răbdare şi să nu-şi piardă speranţa. Vreau să le mulţumesc Arhiepiscopiei Tomisului, pentru programul «Masa bucuriei», echipei Selgros şi societăţii Dobrogea Grup, cu care colaborăm pentru binele pacienţilor", a declarat Petre Preda, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.

Ti-a placut articolul?

Comentarii