Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cornul şi laptele lui Mircea Dobre, reclamate constant la ISJ

ro

22 Feb, 2011 00:00 3457 Marime text
cornul_si_laptele_2.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean din Constanţa primeşte zeci de reclamaţii privind modul în care sunt distribuite produsele alimentare în şcoli şi grădiniţe în cadrul programului "Lapte şi corn".

Produsele din programul guvernamental "Lapte şi corn" dau bătăi de cap directorilor unităţilor şcolare din Constanţa, deoarece acestea nu ajung în fiecare zi la copii, iar dacă ajung, acestea sunt mult mai puţine comparativ cu numărul de elevi din respectiva şcoală.

Pe forumul site-lui Inspectoratului Şcolar Judeţean din Constanţa, zeci de directori anunţă deficienţe în livrarea celor două produse de către firma "Dobre şi Fiii". "Vă comunicam faptul că în zilele de 5, 6, 7, 10 ianuarie 2011, la Şcoala cu clasele I-VIII «Andrei Saligny» şi structuri nu au fost aduse produsele din cadrul programului naţional «Cornul şi laptele»", a precizat Fănică Oprea, directorul Şcolii cu clasele I-VIII din localitatea Saligny. Elevii de la Şcoala de Arte şi Meserii din Galiţa şi din structurile acesteia nu rămas flămânzi în perioada 5 - 14 ianuarie, când pomana guvernului nu a ajuns la ei. Cornul şi laptele ajung cu întârziere şi la elevii de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân". "Situaţia privind numărul de produse distribuite Colegiului «Mircea cel Bătrân» în programul «Lapte şi corn» nu a fost rezolvată. În continuare, primim mai puţine produse, aşa cum v-am sesizat lucrul acesta anterior", susţine Mihaela Gearap, responsabil de programul "Lapte şi corn" la colegiul "Mircea cel Bătrân". La rândul său, Mircea Dobre, directorul executiv al firmei Dobre şi Fiii, susţine că ţine situaţia sun control "Este posibil să mai apară unele accidente pe traseu, dar produsele ajung la elevi întotdeauna. În ceea ce priveşte numărul de elevi, greşeala aparţine responsabililor din cadrul unităţilor şcolare care nu ne comunică numărul corect de elevi. Produsele lipsă sunt livrate mai târziu", a explicat Dobre.
ISJ promite o anchetă

Vizavi de reclamaţiile aduse de unii directori de şcoli, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean din Constanţa susţin că încearcă să elimine problema semnalată de unităţile şcolare. "Facem o analiză a situaţiei din punct de vedere al distribuţiei celor două produse, dar şi din punct de vedere al întocmirii tabelelor cu numărul de beneficiari. Încercăm să depistăm de ce se ajunge la asemenea situaţii. Împreună cu reprezentanţi ai Prefecturii, ai Consiliului Judeţean, al distribuitorului «Dobre şi Fiii» şi ai inspectoratului, vom studia procedurile şi vom încerca să eliminăm această problemă", a declarat Aliss Andreescu, inspectorul şcolar general de la ISJ. Reamintim că 73.000 de elevi şi preşcolari din judeţul Constanţa beneficiază de programul "Lapte şi corn", respectivele produse fiind livrate de firma consilierului local PSD Mircea Dobre, SC Dobre şi Fiii SRL. "În judeţul Constanţa, de programul «Lapte şi corn» beneficiază 227 de unităţi şcolare de stat şi 2 unităţi private, 223 de grădiniţe cu orar normal de stat şi 8 unităţi private. Programul se adresează copiilor din grădiniţele cu orar normal de 4 ore de stat şi particulare şi elevilor claselor I-VIII din unităţile de stat şi particulare", a precizat Gabriela Costea, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Lumi 29 Sep, 2011 13:40 Din pacate nu numai serviciile lasa de dorit in acest caz ci si calitatea produselor. Sunt convinsa ca licitatia a fost castigata datorita pretului mai mic, dar, acesti domni trebuie sa aiba in vedere ca aceste produse sunt detinate si copiilor care nu pot tolera din punct de vedere al sanatatii, toate vechiturile si acriturile. L.as ruga pe domnul Dobre, in cazul in care citeste acest mesaj, sa guste si domnia sa din cornul dat copiilor astazi, daca nu a mai ramas nici unul ii spun eu ca este incomestibil. Miroase groaznic este acrit si inecacios de vechi ce e, sau poate rolul laptelui este sa-l faca sa alunece. Iar doamnei Pusa vreau sa-i spun ca din punctul meu de vedere chiar daca suntem saraci nu putem tolera bataia de joc a copiilar nostrii avand in vedere ca banutii pe care domnul Dobre ii primeste de la stat pentru aceste produse sunt tot din banii nosrtii. Cu respect.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 22 Feb, 2011 14:13 Cine se VAICARESTE, sigur cauta nod in papura pentru a fi SUSPENDATE aceste AJUTOARE date copiilor SARACI din Constanta. COPIII bogatilor , sclifositi si aroganti reprezinta USCATURILE din acest sistem .