Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul de Sange nu mai are bani

ro

21 Apr, 2003 00:00 1098 Marime text

Cu mari eforturi s-au achitat o parte din datorii

Medicul coordonator Alina Dobrota se plange de faptul ca atentia sponsorilor este indreptata mai mult catre spitale * Este nevoie de mobilier de laborator, de calculatoare si imprimante * In plus, centrul functioneaza pe baza unei autorizatii provizorii care expira in luna septembrie a acestui an * In vederea obtinerii autorizatiei permanente de functionare, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta trebuie sa urmareasca un plan de modernizare si igienizare

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta mai are de platit jumatate de miliard de lei pentru materiale sanitare si reactivi. Medicul coordonator Alina Dobrota spune ca datoriile au fost platite, facandu-se economii, dar si cu ajutorul sponsorilor. Cu toate acestea, Dobrota se plange de faptul ca spitalele sunt cele care acapareaza sponsorizarile cele mai importante. Aceasta a mai precizat faptul ca, in vederea achitarii acestor datorii, s-au facut economii foarte mari. "Am apelat si la sponsori pentru achizitionarea materialelor sanitare, cum ar fi ace, fese, alcool sanitar si asa mai departe", a afirmat medicul coordonator al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine.

Numai spitalele sunt sponsorizate

Nemultumirea sa consta in faptul ca toata atentia sponsorilor este indreptata asupra spitalelor si nimeni nu se gandeste la faptul ca si Centrul Regional de Transfuzii Sanguine are nevoie de ajutor. "De obicei, sponsorii se orienteaza catre unitatile sanitare, mai putin catre noi. Am avea nevoie de un calculator, de imprimanta, mobilier de laborator si asa mai departe", a explicat medicul coordonator al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanta, doctor Alina Dobrota.

Autorizatie provizorie

Aceasta unitate sanitara functioneaza pe baza unei autorizatii provizorii al carei termen va expira in luna septembrie a acestui an. In vederea obtinerii autorizatiei permanente de functionare, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta trebuie sa urmareasca un plan de modernizare si igienizare. "Trebuie sa igienizam incaperile, sa reparam grupurile sanitare. Asteptam rectificarea de buget pentru a vedea daca vom avea sau nu posibilitatea de a investi in acest sediu", a conchis medicul coordonator al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanta, doctor Alina Dobrota.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii