Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:04 13 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a Francofoniei, celebrată la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

29 Mar, 2024 15:15 504 Marime text

 
  • Facultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Alianța Franceză - Constanța și Asociația Profesorilor Francofoni - filiala Constanța organizează, vineri, 29 martie 2024, evenimentul „La Francophonie conte pour nous”.
     
Facultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Alianța Franceză - Constanța și Asociația Profesorilor Francofoni - filiala Constanța organizează, vineri, 29 martie 2024, evenimentul „La Francophonie conte pour nous”, transmite un comunicat din partea UOC.

La manifestarea care va avea loc începând cu ora 18.00, în Sala Umberto Eco din Campusul universitar - Corp A (Aleea Universității, nr.1), vor participa studenţi şi cadre didactice din universitate, alături de elevi şi profesori din opt școli și licee din județul Constanța.

„Aflat deja la a patra ediție, evenimentul de anul acesta se bucură de o mai largă participare a studenților francofoni din UOC, care se vor reuni, sub semnul limbii franceze, pentru a citi povești francofone din lumea întreagă și pentru a interpreta muzică francofonă celebrând, astfel, limba și cultura franceză în spațiul academic ovidian”, precizează  prof. univ. dr. habil. Monica Vlad, coordonatorul programului de master Limbile moderne în dinamică plurilingvă.


În deschiderea evenimentului, studenţii din trupa de teatru francofon - Les Métamorphoses d’Ovidius – vor pune în scenă un fragment din piesa de teatru Antigone, scrisă de Jean Cocteau, după Sofocle.

Ziua Internațională a Francofoniei este sărbătorită pretutindeni în lume în ultima decadă a lunii martie, prin numeroase evenimente cultural-artistice, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată ce post este scos la concurs
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii