Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie de donare de sange, organizata de Club Isis

ro

10 Jun, 2010 03:12 2824 Marime text
cap_1.jpgDe Ziua Mondială a Donatorilor de sânge, Clubul maternităţii Isis organizează o campanie de donare de sânge în data de 14 iunie, între orele 7.30-13.30, la Centrul de Transfuzie Sanguină Constanţa.

Până în momentul de faţă, s-au înscris peste o sută de membri ai Clubului Isis care şi-au manifestat dorinţa de a dona sânge. „Prin această campanie, dorim să promovăm atât Ziua Mondială a Donatorilor de sânge, cât şi să atragem câţi mai mulţi donatori, mai ales din rândul tinerilor. Un grup de membri şi-a manifestat dorinţa de a dona bonurile de masă unei case copii", ne-a declarat organizatorul campaniei, Mohamet Zaher.

Fiecare persoană care va dona sânge va beneficia de analize gratuite, bonuri de masă şi reducere la abonamentele pentru transportul în comun. Printre analizele gratuite se află cele pentru depistarea: hepatita B şi C, HIV (SIDA), VDRL (Sifilis), HTLV (Leucemie), hemoglobină etc.

Pentru a dona este necesar buletinul de identitate, să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înaintea donării, să ai o greutate corespunzătoare (peste 57 de kg), să nu ai herpes, să nu fi avut TBC, hepatită, malarie, alergii, să nu fii sub tratament medicamentos, să nu te fi vaccinat în ultimele două săptămâni, să nu fii la menstruaţie, să nu fi suferit vreo operaţie minoră în ultimele trei luni, sau majoră în ultimele şase luni. Fiecare persoană trebuie să mănânce în dimineaţa recoltării şi să consume cât mai multe lichide.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii