Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaAcademică Comemorare membri și donatori ai Academiei Române

ro

21 Apr, 2021 00:00 1605 Marime text

Astăzi, Academia Română va comemora, printr-o ceremonie religioasă, membrii Academiei Române și donatorii marcanți ai Academiei Române înmormântați în Cimitirul Belu. Slujba de comemorare va fi oficiată de PS Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, și va avea loc în Parcul Memorial Bellu începând cu ora 12:30.
Vor aduce un omagiu înaintașilor acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei. La ceremonial vor fi prezenți membri ai Biroului Prezidiului, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, angajați ai Academiei Române.
Academia Română îndeplinește, astfel, o datorie morală față de personalitățile remarcabile care au reprezentat cu onoare cultura și știința românească, precum și față de toți cei care, prin actele lor filantropice, au susținut misiunea Academiei Române.


#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualităţii româneşti


Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanţa, are ca obiectiv conectarea comunităţii dobrogene la cel mai înalt for al intelectualităţii româneşti - Academia Română.


Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituţii de educaţie şi cultură constănţene, prin #DobrogeaAcademică se doreşte, pe de o parte, readucerea în atenţia comunităţii a relaţiei Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, porneşte de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitaţia de a conferenţia despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.


Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanţa îşi propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualităţii româneşti, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.


Citește și:

#Dobrogea Academică: Biblioteca Academiei Române dedică Mănăstirii Voroneț o expoziție-retrospectivă a celor peste 500 de ani de istorie și cultură


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii