Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune a Polaris M Holding Elevii Colegiului Pedagogic trag un semnal de alarmă! Se implică pentru ca parcul Tăbăcărie să fie mai curat! (galerie foto)

ro

21 Oct, 2016 00:00 2948 Marime text
Aproximativ 40 de elevi de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanţa au participat, joi dimineaţă, la o acţiune de ecologizare a malului lacului Tăbăcărie. Elevii au răspuns prezent la ideea lansată de Polaris M Holding şi, timp de aproximativ două ore, au adunat deşeurile pe care constănţenii nepăsători le-au aruncat pe malul lacului, în zona cuprinsă între Biserica „Sf. Mina“ şi Pavilionul Expoziţional.
 
„Le-am propus elevilor o acţiune de ecologizare pentru că ne dorim să conştientizeze faptul că sunt cetăţeni ai acestui oraş, sunt locurile unde ei îşi petrec timpul liber şi este foarte important să participe şi ei la menţinerea curăţeniei acestor locuri“, a spus profesorul Carmen Florescu.
 
Elevii au fost receptivi la acţiunea propusă, care face parte din campania „Curăţăm Constanţa Noastră“, vorbind despre necesitatea implicării în viaţa şi modul în care arată oraşul, pentru a oferi generaţiilor viitoare un mediu curat şi primitor.
 
„Am decis să ajutăm puţin Constanţa în care trăim, pentru a crea un mediu cât mai plăcut şi pentru a putea să oferim şi celor mai mici, copiilor, un mediu în care să se poată juca, să se poată simţi bine. Nu trebuie să uităm de natură, contează foarte mult ca mediul în care animalele trăiesc să fie curat şi prielnic dezvoltării lor“, a spus Gabriela Spătaru, elevă a Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“.
 
Elevii au fost echipaţi corespunzător acţiunii de curăţenie, primind veste, mănuşi, saci, mincioguri şi au încercat să transmită un mesaj tuturor constănţenilor, care trebuie să înţeleagă faptul că locul deşeurilor nu este pe spaţiul verde sau în apă, ci la coşul de gunoi. La finalul celor două ore, elevii au adunat aproximativ 400 kg de deşeuri.
 
Polaris M Holding organizează anual astfel de acţiuni de ecologizare pe malul lacului Tăbăcărie, o arie naturală protejată la nivel naţional, alături de elevi din şcolile constănţene, însă, din păcate, constănţenii nu păstrează curăţenia acestei zone.
 
„Prin intermediul acestei acţiuni, vrem să atragem atenţia asupra unui fenomen des întâlnit, anume aruncarea deşeurilor la întâmplare pe spaţiul public. Am ecologizat malul lacului Tăbăcărie anual, uneori chiar şi de două ori pe an, însă, din păcate, efectele acţiunilor de ecologizare au fost temporare. După câteva zile, această zonă era din nou plină de deşeuri. Din acest motiv, vrem să atragem atenţia anumitor cetăţeni lipsiţi de atitudine civică să adopte un comportament responsabil faţă de mediu, să arunce deşeurile la coşurile de gunoi, şi nu pe jos. Practic, aceasta este singura modalitate de a păstra această zonă curată“, a declarat specialistul în relaţii publice al Polaris M Holding, Călina Spirea.
 
Responsabilitatea faţă de mediu a companiei Polaris, în cadrul campaniei de conştientizare „Curăţam Constanţa Noastră”, este demonstrată prin suplimentarea de acţiuni de igienizare în zone în care obligativitatea contractuală este inexistentă. Astfel, Polaris sprijină zilnic această campanie prin intermediul lucrărilor de salubrizare, ce implică: suplimentarea numărului de echipaje, prelungirea programului de lucru, colectarea deşeurilor rezultate din igienizarea spaţiilor curăţate de agenţii economici sau de către locatari, măturatul stradal şi transportul deşeurilor.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii