Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica COMCM, pe un butoi de pulbere

ro

26 May, 2011 13:40 1483 Marime text

COMCM SA Constanţa, măcinată din interior de un război între structurile sale de conducere, stă pe un butoi de pulbere, iar acţionarul majoritar, SIF Transilvania, se joacă cu focul pe la capătul fitilului. După cum arătam într-un număr anterior, unul din cei mai mari producători de betoane din Constanţa riscă să intre oricând în insolvenţă, după ce BNR a interzis COMCM-ului să mai emită file CEC până în mai 2012, după ce i s-au refuzat în bănci plăţi de peste 18 miliarde de lei vechi. Problemele nu se opresc însă aici şi sunt chiar mai grave decât atât. Din informaţiile noastre, COMCM este umflat de SIF Transilvania ca un peşte fugu, iar rezultatul poate fi la fel de otrăvitor pentru societate, dacă nu se intervine la timp.

Potrivit unor surse din secretariatul COMCM, un acţionar a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor pentru ca cei din conducerea societăţii să explice de ce au falsificat informaţii esenţiale precum valoarea activului net şi exerciţiul financiar al COMCM. Sursele noastre spun că valoarea activelor societăţii a fost umflată şi de 10 ori faţă de valoarea reală, dezinformând astfel acţionarii COMCM, dar şi Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), organismul de stat menit să-i apere pe micii investitori. Diferenţa dintre valoarea declarată a avuţiei COMCM de către SIF Transilvania şi cea reală este uriaşă: peste 40 milioane de euro. Şi asta nu e tot. Alte surse, de această dată din contabilitatea COMCM, ne-au dezvăluit că cei de la SIF III au decis să bage sub preş pierderi de circa 1 milion de euro, din provizioane neînregistrate. Singura raţiune a dezinformărilor practicate de SIF Transilvania cu privire la situaţia reală a COMCM Constanţa ar fi aceea că SIF vrea să pară pe piaţă mai mare şi mai frumoasă decât este în realitate. De altfel, printr-un exerciţiu de imaginaţie, ne putem întreba care este situaţia reală a tuturor firmelor controlate de SIF Transilvania, presupunând că practică aceleaşi jonglerii şi prin alte părţi, nu numai la COMCM.


Mai mult pe http://www.replicaonline.ro/comcm-pe-un-butoi-de-pulbere-active-supraevaluate-de-10-ori-si-pierderi-tinute-la-secret-18388/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii