Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tusac face varianta de ocolire a Mangaliei

ro

09 Jul, 2009 02:08 1432 Marime text
cap_5.jpgPotrivit unui anunţ publicat în urmă cu două zile în mass-media locală, APM Constanţa şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au depus deja solicitarea de obţinere a acordului de mediu privind construirea „Variantei de ocolire a municipiului Mangalia". 

„Am încercat să ocolim toate broscuţele şi siturile, astfel încât cei de la Mediu să ne dea avizul pentru începerea lucrărilor. Nu cred că va fi cineva care să vină cu vreo problemă în acest sens", a susţinut, mai în glumă, mai în serios, primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, în contextul în care, de la publicarea anunţului în presă, timp de cinci zile, publicul poate consulta proiectul şi poate veni cu informaţii privind eventualul impact asupra mediului.

În privinţa zonei pe unde va trece această şosea de ocolire a municipiului, primarul nu a vrut să ofere nicio informaţie exactă, evidenţiind că, până la momentul în care lucrările vor fi demarate, proprietarii terenurilor din zonă ar putea creşte preţurile, ştiind că oricum autorităţile le vor da banii pe care îi cer. „Încerc să evit începerea speculaţiilor imobiliare. Deocamdată, proiectul este în etapa de pregătire, trebuie să mai primim acceptul de la minister", a completat Tusac. Din 13 proiecte care se află pe masa de lucru la minister, doar opt trebuie să primească aviz favorabil, banii fiind principala problemă pentru care nu se pot demara lucrările la toate. „Avem şanse mari ca, până în toamnă, să ni se dea aviz favorabil", s-a declarat încrezător Tusac. În plan este prevăzut ca această şosea să aibă în jur de opt - nouă kilometri, iar lucrările să înceapă, cel puţin teoretic, anul viitor, în martie - aprilie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii