Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rețetă de mici delicioasă pentru 1 Mai tradițional!

ro

30 Apr, 2023 15:50 1053 Marime text
1 Mai Muncitoresc, fără mititei, nu există! Alimentul tradițional este o cărniță delicioasă, tocată, condimentată perfect, gătită exclusiv pe grătar. Pentru cei care nu vor ieși la iarbă verde sau în spațiile special destinate pentru grătare, pot prepara această rețetă și pe tigaia grill. 

Că se aleg cartofii prăjiți, copți sau o salată răcoritoare, cu muștar și pâine, oricum ai prefera, micii sunt în top mâine.

Cum pregătim 20 de mici delicioși 

Ingrediente (pentru vreo 20 de mici)
  • 1 kg de ceafă de vițel, fără os
  • 1 lingură de chimen semințe
  • 1 lingură de coriandru boabe
  • 1 lingură de cimbru uscat (musai uscat)
  • câteva boabe de ienibahar
  • câteva boabe de piper verde
  • anason stelat (eu am pus 2 stele)
  • 1 căpățână bună de usturoi (de preferat românesc, nu chinezesc)

În plus, pentru un fel de garnitură:
 
  • 3 cepe medii
  • 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • 1 lingură de oregano uscat
  • muștar

În primul rând, să stabilim de la bun început - toate ingredientele, mai puțin anasonul stelat, se găsesc în orice hypermarket. 

Bun. Acestea fiind zise, să ne-apucăm de mici. Carnea de vițel se toacă bine-bine (am dat-o de două ori prin mașină, apoi am tocat-o din cuțit)

Condimentele se măsoară și se macină bine de tot

Carnea se frământă cu răbdare. Se adaugă condimentele măcinate și se frământă bine, cu mâna, măcar vreo 15-20 de minute.

Se dă la frigider minim o oră, acoperit cu folie de plastic. Între timp, facem un mujdei simplu dintr-o căpățână de usturoi zdrobit, frecat cu puțină sare și o linguriță de ulei de floarea soarelui, peste care punem o cană de apă călduță și îl lăsăm să stea până trece ora. Apoi scoatem carnea, strecurăm zeama de la mujdei peste ea (deci nu punem usturoiul, doar zeama) și frământăm încă vreo 10 minute, până când zeama de mujdei se încorporează în carne. Apoi se dă iar la frigider, încă o oră, acoperit cu folie.
 


Carnea o să se închidă la culoare, ceea ce e foarte bine. Facem apoi mici, cam cat un deget arătător de lungi și cam cât două, ca grosime. Pe care îi ungem cu ulei (eu mi-am turnat în palme în timp ce-i făceam) și îi lăsăm un pic să se așeze.

Apoi îi punem pe grătar. Sau, dacă suntem în casă, cum am fost noi, pe tigaia-grill (sigur că nu-i același lucru, dar ies buni, oricum).

Cam 2-3 minute pe fiecare parte, la foc moderat. Ii intoarcem de 3 ori.  Nu vrem să-i uscăm, dar nici să fie cruzi.

Când micii au fost gata, s-au scos pe-o farfurie, cu muștar iute și pâine, tradițional :)




Sursa: ebucataria.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii