Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria are unităţi de măsură neobişnuite Pentru corturile lui Chiţac „mumă”, pentru cele ale Uniunii Salvaţi România „ciumă”! (galerie foto)

ro

27 Sep, 2016 00:00 4467 Marime text

Uniunea Salvaţi Bucureştiul, identificată cu Nicuşor Dan, care a ieşit pe locul doi la alegerile locale 2016 în Bucureşti, se transformă în Uniunea Salvaţi România (USR) şi se pregăteşte de alegerile parlamentare. USR are şi la Constanţa o conducere legitimă şi un birou local. Filiala Constanţa este condusă de preşedintele Stelian-Cristian Ion. Avocatul s-a făcut remarcat în spaţiul public după ce a reuşit să stopeze în instanţă construirea unor blocuri pe spaţiul verde în mai multe cartiere din Constanţa. Potrivit acestuia, vicepreşedinţii filialei sunt Ciprian Neculache şi Răzvan Andrei, iar membri în Biroul Local sunt: Răzvan Cristian Dinu, Mariana Vasile, Adnan Memet, George Şerban. 

O primă acţiune a noii conduceri este demararea strângerii de semnături pentru participarea în alegerile parlamentare a formaţiunii conduse la nivel naţional de Nicuşor Dan. Stelian-Cristian Ion spune că, urmând paşii legali, a solicitat municipalităţii autorizarea amplasării a cinci corturi pe raza municipiului Constanţa, unde reprezentanţii USR să poată colecta semnăturile de la constănţenii care susţin un alt tip de politică, cum este cea propusă de Uniunea Salvaţi România.
 
„Noi am făcut solicitarea, am primit doar un apel telefonic de la Direcţia Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa, prin care eram înştiinţaţi că nu ne-a fost aprobată solicitarea. Ulterior am solicitat audienţă la unul dintre viceprimari şi am depus tot la Primărie şi o solicitare pentru organizarea unui protest, urmare a refuzului municipalităţii”, ne-a explicat Stelian-Cristian Ion.

„Au fost aprobate doar două locaţii. Să revină cu o nouă solicitare!”

Constănţenii din partidul lui Nicuşor Dan au de strâns 8.000 de semnături, însă şi-au propus să contribuie cât mai mult la campania naţională care însumează 200.000 de semnături. Campania de semnături demarată la Constanţa de USR pare să incomodeze Primăria Constanţa. Cum şeful Direcţiei Organizare Evenimente din cadrul Primăriei, Mihaela Popescu, nu a fost de găsit, ne-am adresat purtătorului de cuvânt al instituţiei pentru a afla motivele refuzului categoric la solicitarea formulată de USR.
Liviu Tramudana a „făcut eforturi supraomeneşti” şi a aflat că „solicitarea a fost parţial respinsă, în sensul că le-au fost aprobate doar două din cele trei locaţii solicitate. Celelalte locaţii se află în zone extrem de aglomerate şi pot perturba traficul pietonal. Astăzi (n.r. ieri) vor primi şi răspunsul la adresa formulată”, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei.
 
Cele două locaţii aprobate sunt situate în zona Poşta Mare, pe bulevardul Tomis, respectiv zona Delfinariu, pe strada Zorelelor. Locaţiile respinse sunt situate în zona Casa de Cultură, City Parc Mall şi pe bulevardul I.C. Brătianu.

Interesant este faptul că, aşa cum apreciază şi liderul USR, locaţiile neautorizate de municipalitate au fost utilizate în acelaşi scop în campania pentru alegerile locale de candidatul PNL la Primăria Constanţa, Vergil Chiţac (vezi foto). Reprezentanţii USR susţin că nu vor renunţa şi vor depune o nouă solicitare pentru autorizarea corturilor pentru strângerea de semnături.

Autonomie şi reprezentativitate

Aşa cum au promis în luna august, când au fost făcuţi primii paşi pentru constituirea unui grup de lucru la malul mării, filiala Constanţa are autonomie şi putere de decizie în desemnarea conducerii, dar şi a candidaţilor la parlamentare. Reprezentanţii USR îşi doresc ca filialele să aibă reprezentativitate şi să nu fie confiscate de o gaşcă de persoane tributare unei ideologii.
 
Pentru parlamentare, USR vrea să câştige un procent de 10% din voturi la nivel naţional. De la Constanţa sunt aşteptări mari, adepţii USR având o misiune grea: 20-30% din voturi!

Citeşte şi

Obiectivul fixat pentru alegerile parlamentare - între 20 şi 30 la sută în municipiul Constanţa! 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii