Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minca spera sa-l prezinte pe Cutas constantenilor

ro

26 May, 2009 02:24 1027 Marime text
Liderul judeţean al PC vrea ca, în răstimpul rămas până la alegerile europarlamentare, să-l aducă la Constanţa pe singurul candidat pe lista comună PSD+PC, Sabin Cutaş. 

După ce, timp de trei campanii la rând, conservatorii s-au lovit de respingerea social-democraţilor, duminică, în cadrul unui birou politic lărgit, s-a decis ca, la următoarele alegeri locale, conservatorii să nu mai depindă de susţinerea PSD-ului şi să meargă singuri. „Mai mulţi lideri din teritoriu au susţinut că social-democraţii i-au marginalizat de când sunt în alianţă. Se doreşte ca la următoarele alegeri europene să nu mai existe acest protocol de colaborare. Noi o să trecem oricum pragul minim", a susţinut Mincă. Speranţele conservatorilor referitoare la şansele pe care le au, dacă se vor angrena singuri în cursele electorale viitoare, au fost alimentate de sondajul efectuat de o companie americană, în urma căruia PC a fost cotat cu 14% din încrederea românilor. „Procentajul este unul încurajator pentru noi şi poate fi explicat de faptul că românii sunt nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă la acest moment, de situaţia economică, dar şi de actuala guvernare".

În cadrul şedinţei s-a mai discutat şi despre o reorganizare a filialelor, despre o propunere din cadrul Consiliul Naţional din septembrie, în cadrul căruia se va propune o reducere a numărului de vicepreşedinţi. Aceştia ar urma să coordoneze şi câte unul din cele 10 departamente ale PC şi Liga Aleşilor Locali. Cât despre filiala judeţeană de la malul mării, la care au aderat în ultima perioadă mai mulţi foşti susţinători ai PRM şi PNG, lucrurile încă stau bine, la acest moment nefiind luată în calcul posibilitatea reorganizării: „Nu se ştie ce se va întâmpla la noi, dacă se vor face schimbări sau nu. Nimic nu este exclus, mai ales că vorbim de următorii trei ani", a completat Mincă.

Cât despre prezentarea singurului candidat pe lista comună a PSD+PC la alegerile din 7 iunie alegătorilor de la malul mării, şeful Mincă a declarat că a avut în acest sens discuţii cu Sabin Cutaş. „Probabil că, săptămâna asta sau cealaltă, va veni la Constanţa şi îl veţi cunoaşte", a evidenţiat Mincă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii