Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europarlamentarul Dan Motreanu Comisia Europeană a aprobat o schemă notificată de România pentru investiții în porturile unde fluxurile comerciale au crescut în urma războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei

ro

12 Jan, 2024 11:20 826 Marime text
Comisia Europeană a aprobat o schemă notificată de România pentru investiții în porturile unde fluxurile comerciale au crescut în urma războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Schema de sprijin este în valoare de 126 de milioane de euro și va fi finanțată parțial din fondurile de coeziune.

Anunțul a fost făcut de către Dan Motreanu, europarlamentar PNL, prin intermediul unei rețele de socializare. El a făcut și următoarele precizări cu privire la cum vor fi acordate granturile:

 
 Vor fi acordate granturi de până la zece milioane de euro pentru societățile de logistică din porturile românești situate pe:
« granița estică a UE – Giurgiu, Constanța, Galați;
« canalul Dunăre-Marea Neagră - Poarta Albă, Midia Năvodari;
« canalul Sulina sau porturile „satelit” ale Constanței - Midia și Mangalia.

 Operatorii din porturile de la Dunăre și Marea Neagră vor fi sprijiniți să prelucreze și să depoziteze mărfurile, eliminând blocajele și reducând întârzierile provocate de creșterea fluxurilor comerciale.

Citește și

Europarlamentarul Dan Motreanu „Fermierii români vor putea asigura securitatea alimentară, utilizând aceeași cantitate de produse pentru protecția plantelor“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii