Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gelil Eserghep, preşedintele UDTTMR, despre Sărbătoarea Etniei Tătare „Faptul că sărbătorim această zi este dovada clară a spiritului de toleranţă care defineşte zona Dobrogei" (galerie foto)

ro

14 Dec, 2012 02:03 3327 Marime text
09_sarbatoare_udttmr_1.jpgUniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) a marcat, ieri, Sărbătoarea Etniei Tătare. Evenimentul a avut loc la Pavilionul Expoziţional din Constanţa şi a reunit peste 800 de etnici tătari şi nu numai. La acţiune au participat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, muftiul Iusuf Muurat, şeful Cultului Musulman din România, Fusun Aramaz, consulul general al Turciei la Constanţa, Omur Şolendil, ambasadorul Turciei în România, dar şi senatorii Nicolae Moga şi Alexandru Mazăre, fostul deputat tătar Aledin Amet, actual subsecretar de stat în cadrul DRI, şi subprefectul Aidun Curt-Mola.

Despre semnificaţia zilei de ieri, preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a declarat: „Este un eveniment cu totul deosebit pentru noi, unic în toată lumea, România fiind singura ţară în care se celebrează Sărbătoarea Etniei Tătare. De aceea, mulţumim poporului român şi guvernanţilor acestei ţări. Faptul că noi sărbătorim această zi este dovada clară a spiritului de toleranţă care defineşte zona Dobrogei".

În cadrul evenimentului, s-a derulat un program artistic, pus în scenă de cinci ansambluri: Karadeniz şi Mini Karadeniz din Constanţa, Yîldîzlar din Mihail Kogălniceanu, Can-Su din Techirghiol şi Karasu din Medgidia. Au fost prezenţi, de asemenea, solişti tătari din România şi Crimeea. Nu mai puţin important, ieri au avut loc, cu ocazia Sărbătorii Etniei Tătare, şi lansări de carte: „Moştenirea istorică a tătarilor", volum coordonat de Tasin Gemil şi Nagi Pienaru, şi „Dicţionar explicativ al limbii tătare dobrogene".

Nu în ultimul rând, UDTTMR a acordat ieri diplome membrilor Consiliului Înţelepţilor Uniunii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii