Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președinta Comisiei Europene le mulțumește românilor pentru că i-au primit în case pe ucraineni

ro

01 Mar, 2022 18:57 1264 Marime text

 
  • Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a mulțumit României, Poloniei, Ungariei și Slovaciei că i-au primit pe refugiații ucraineni, care au fost nevoiți să fugă de „bombele lui Putin”.


„Astăzi, o Uniune de aproape jumătate de miliard de oameni s-a mobilizat pentru Ucraina. Oamenii din Europa demonstrează în fața ambasadelor rusești din întreaga noastră uniune. Multe dintre ele și-au deschis casele pentru ucrainenii care fug de bombele lui Putin și permiteți-mi să mulțumesc în mod special Poloniei și României, Slovaciei și Ungariei pentru că au primit aceste femei, bărbați și copii. Europa va fi alături de ei, nu numai în primele zile, ci și în săptămânile și lunile care vor urma. Aceasta trebuie să fie promisiunea noastră”, a transmis Ursula von der Leyen în discursul său.


„Și-au luat copiii și rucsacurile și au mărșăluit zeci de kilometri spre uniunea noastră. Au căutat refugiu în interiorul granițelor noastre pentru că țara lor nu mai era sigură. Pentru că în interiorul Ucrainei, a început numărătoarea macabră a morților. Bărbați, femei, copii mor din nou, pentru că un lider străin, președintele Putin, a decis că țara lor, Ucraina, nu are dreptul să existe, iar noi nu vom lăsa niciodată să se întâmple așa ceva și nu vom accepta niciodată acest lucru”, a mai adăugat președinta Executivului European.


Foto ZIUA de Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii