Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Participarea secretarului de stat Daniela Gîtman la Conferința ministerială dedicată extinderii Uniunii Europene (FOTO)

ro

02 Nov, 2023 19:03 747 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a participat joi, 2 noiembrie 2023, la Conferința ministerială „O Uniune mai mare și mai puternică - UE aptă pentru extindere, țări candidate apte pentru aderare”, care s-a desfășurat la Berlin, la inițiativa ministrului german al afacerilor externe, Annalena Baerbock.
 
Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a participat joi, 2 noiembrie 2023, la Conferința ministerială „O Uniune mai mare și mai puternică - UE aptă pentru extindere, țări candidate apte pentru aderare”, care s-a desfășurat la Berlin, la inițiativa ministrului german al afacerilor externe, Annalena Baerbock, transmite un comunicat de presă din partea Ministerului Afacerilor Externe.
 
În intervenția sa, secretarul de stat Daniela Gîtman a reiterat susținerea fermă a României pentru avansarea parcursului european al partenerilor din Balcanii de Vest, Ucraina, Republica Moldova și Georgia. A reiterat necesitatea unei decizii de deschidere a negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova până la finalul anului 2023.
 
Oficialul român a accentuat necesitatea pregătirii pașilor necesari, în conformitate cu prevederile actuale ale Tratatelor, funcționarea Uniunii lărgite. A subliniat faptul că deciziile ambițioase de avansare a extinderii constituie o investiție strategică în securitatea și transformarea democratică a partenerilor care au ales calea europeană.
 
De asemenea, secretarul de stat Daniela Gîtman a punctat importanța utilizării instrumentarului de cooperare și promovare a investițiilor dezvoltat prin intermediul Global Gateway, în scopul determinării unui angajament sporit al acestora în relația cu UE și al consolidării atractivității proiectului european.
 
Evenimentul a reunit participanți de nivel înalt din statele membre și partenerii Uniunii aspiranți la aderare, precum și reprezentanți ai mediului academic și societății civile, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
Bilanț cutremurător al MAE: Încă o persoană cu dublă cetățenie, israeliană și română, a fost luată ca ostatic în Fâșia Gaza
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii