Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel Summit de urgenţă la nivelul UE pe tema situaţiei din Orientul Mijlociu

ro

15 Oct, 2023 09:25 765 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Pexels
  • Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a convocat pentru marţi, 17 octombrie, un summit de urgenţă, prin videoconferinţă, la care liderii Uniunii Europene să discute despre situaţia apărută în Orientul Mijlociu după atacurile Hamas asupra Israelului.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a convocat pentru marţi, 17 octombrie, un summit de urgenţă, prin videoconferinţă, la care liderii Uniunii Europene să discute despre situaţia apărută în Orientul Mijlociu după atacurile Hamas asupra Israelului, conform Știri pe Surse.

Într-o scrisoare de invitaţie adresată liderilor UE, Charles Michel a declarat că Israelul are dreptul de a se apăra în conformitate cu dreptul internaţional. El spune că asediul asupra Fâşiei Gaza a tras un semnal de alarmă în rândul comunităţii internaţionale, ceea ce îl determină să convoace o reuniune prin videoconferinţă marţi, de la ora 17.30, ora Bruxelles-ului (18.30, ora României).

„Este extrem de important ca, în conformitate cu tratatele şi valorile noastre, Consiliul European să stabilească poziţia noastră comună şi să stabilească o linie de acţiune clară şi unificată care să reflecte complexitatea situaţiei în curs de desfăşurare", a scris el.


Michel spune că UE trebuie să fie o susţinătoare al păcii şi a respectării dreptului internaţional şi este de părere că ar trebui să încerce să evite o escaladare regională a situaţiei. Michel a atras atenţia totodată că acest conflict are potenţialul de a alimenta extremismul în societăţile din UE şi ar putea determina migraţia şi deplasarea unui număr mare de persoane în ţările vecine.

Pe de altă parte, el a menţionat că blocul comunitar se află în „deplină solidaritate" cu poporul israelian după „atacurile teroriste brutale" de acum o săptămână.


Citește și:
Armata Israel-ului a găsit cadavre ale unor ostatici israelieni, în Gaza
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii