Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PNL Bogdan Huţucă, despre bugetul pentru 2019 „Nu există bani de investiţii, doar minciuni!“

ro

22 Feb, 2019 00:00 1996 Marime text
Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, susţine că a citit cu atenţie proiectul de buget asumat de coaliţia de guvernare. „E greu să fii în pielea preşedintelui când primeşte proiectul de buget de la PSD-ALDE. În mod clar, este un buget construit pe manipulări, indicatori şi prognoze umflate sau direct mincinoase.  Chiar în acest proiect, Guvernul ne spune că traversăm o perioadă incertă pe plan european şi că media de creştere economică în UE va scădea de la 2,1% în 2018 la 1,7% în 2019. Scăderea din spaţiul european a lovit drastic Italia, dar a reuşit să afecteze chiar şi Germania, cea mai puternică economie europeană”, susţine Huţucă. 

Deputatul liberal spune că 70% dintre schimburile comerciale ale României sunt cu state europene, astfel încât este clar că o furtună europeană va avea efecte şi la Bucureşti. Totuşi, în opinia lui Huţucă, PSD+ALDE susţin că economia României va creşte în 2019 cu 5,5% - cu 1,5% mai mult decât în 2018, datorită factorilor interni. Adică, susţin ei, datorită investiţiilor şi consumului.
 
În opinia parlamentarului constănţean, „investiţiile nu vor exista nici în acest an, deoarece: sectorul industrial scade, sectorul serviciilor scade, investiţiile sunt la cote de avarie, primăriile sunt subfinanţate, abia asigurându-se plata necesară funcţionării, numărul de firme mici şi mijlocii a scăzut rapid în ultimii doi ani, iar numeroase companii străine au plecat în ultimele luni din ţară din cauza politicilor acestui Guvern.
Rezultă, clar, că nu există bani de investiţii! Doar minciuni!“
 
Cât despre consum, explică Huţucă, indicatorii arată clar că acesta a început să scadă! Și chiar şi de aici vom avea deci o scădere a creşterii economice.
 
„La toate acestea adăugăm dezastrul provocat de OUG 114, adoptat după construirea bugetului, care a adus şi el efecte negative suplimentare: devalorizarea monedei naţionale, criză în sectorul energetic, lovirea drastică a companiilor listate la bursă, în special a celor româneşti. Toate acestea reprezintă minusuri la PIB-ul pe 2019. Minusuri, nu plusuri. 
Astfel, preşedintele se va întreba, în mod natural, dacă poate gira aceste minciuni”, concluzionează parlamentarul PNL.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii