Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță deblocarea programului Casa Verde panouri fotovoltaice 2023

ro

28 Feb, 2024 17:58 662 Marime text








 
  • Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță că Executivul a aprobat bugetul Administrației Fondului de Mediu: „Este un buget extrem de ambițios”. El anunță și deblocarea programului Casa Verde panouri fotovoltaice 2023: „Sperăm ca vineri să avem întreaga listă a beneficiarilor”, potrivit știripesurse.ro.

Aproape 24 de miliarde de lei vor fi alocați

„Anunț cu bucurie faptul că prin Hotărâre de Guvern a fost aprobat bugetul Administrației Fondului de Mediu. Este un buget extrem de ambițios, peste 9,3 miliarde cheltuieli bugetare și peste 14 miliarde credite de angajament. Asta și pentru că programele pe care le propunem a fi finanțate în 2024 sunt unele extrem de ambițioase”, spune Mircea Fechet.


El dă ca exemplu programul Casa Verde-panouri fotovoltaice, „care ajută nu doar la calitatea aerului, ci și la facturi mai mici pentru beneficiarii acestui program”.

„Orice familie cu panouri fotovoltaice pe casă are o factură mai mică la curent decât ar fi avut în lipsa acestor investiții”, adaugă ministrul Mediului.

 

Și pentru Rabla Plus e buget record

De asemenea, el afirmă că pentru programul Rabla Plus există un buget record, respectiv un miliard de lei pentru 2024. Fechet a mai dat ca exemple noul program pentru sobe cu o eficiență mai înaltă, propunerea de program pentru utilaje agricole, Săptămâna verde în școli și Rangerii în școli.
 

„Un lucru extrem de important pe care doresc să îl anunț se referă la programul Casa Verde-panouri fotovoltaice 2023, care a fost blocat ca urmare a hotărârii unei instanțe, care a fost deblocată după o mediere a Ministerului Mediului. Anunț cu bucurie că în 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial a HG privind bugetul AFM vom valida toate dosarele rămase. Avem până acum peste 65.000 de beneficiari care au alers deja instalatorul. Îi așteptăm și pe ceilalți de până 90.000. Sperăm ca vineri să avem întreaga listă a beneficiarilor care așteaptă de atât de mult timp. Imediat ce vom aproba listele, vom deschide imediat o nouă sesiune”, încheie Fechet.


Citește și
Din septembrie 2024, se vor plăti pensiile recalculate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii