Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Codrin Scutaru, de Ziua Națională a SUA „Să construim împreună următorii 135 de ani!”

ro

04 Jul, 2015 11:31 3978 Marime text
 
Vicepreședintele ALDE, sociologul Codrin Scutaru, amintește, într-o declarație, sub titulatura „Să construim împreună următorii 135 de ani!", declarație cu ocazia Zilei Naționale a Statelor Unite ale Americii, că în 2015 sărbătorim 135 de ani de relații diplomatice între România și SUA, potrivit Agerpres.

„Acum 239 de ani, părinții fondatori ai Statelor Unite ale Americii, au adoptat Declarația de Independență. Credința lor a fost că toți oamenii au fost creați egali, liberi să gândească, să se roage și să trăiască așa cum doresc, că destinul nostru nu va fi hotărât pentru noi ci de către noi. Egalitatea și libertatea au fost principiile pe care Statele Unite ale Americii s-au întemeiat și astăzi, România, se poate dezvolta la fel, prin egalitate, libertate și printr-o nouă solidaritate", se arată în debutul declarației, conform Agerpres.

Potrivit vicepreședintelui ALDE, prietenia dintre popoarele român și american se bazează pe valorile transatlantice.

„Ne dorim să trăim decent, cu o calitate a vieții firească pentru fiecare individ, care să ne permită să ne bucurăm de progresul societății noastre, cu drepturile și libertățile noastre protejate de statul de drept și dorința de a trăi în pace și securitate", arată Codrin Scutaru.

El amintește că anul acesta sărbătorim 135 de ani de relații diplomatice între România și SUA.

„Fostul președinte american John Fitzgerald Kennedy spunea foarte clar: Fiecare individ poate face diferența și toți ar trebui să încerce asta. Îmi doresc ca prin ce va face fiecare român să construim următorii 135 de ani împreună", se precizează în finalul declarației.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: businesslive.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii