Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru ani şi zece luni de închisoare cu executare pentru un poliţist din Constanţa

ro

31 Oct, 2017 00:00 10750 Marime text
Sentinţă definitivă în cazul lui Marian Manole, poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, condamnat în aprilie 2016 la patru ani şi zece luni de închisoare cu executare.
 
Poliţistul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, la finele lunii iunie 2014.
 
La jumătatea lunii aprilie 2016, în primă instanţă, Judecătoria Medgidia l-a condamnat pe Marian Manole la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu, la alţi doi ani pentru lipsirea de libertate în mod ilegal, la un an pentru purtarea abuzivă, dar şi la un an şi două luni pentru falsul intelectual. Mai mult decât atât, Marian Manole a mai luat un an şi patru luni pentru falsul intelectual. Instanţa a contopit pedepsele menţionate mai sus şi i-a aplicat lui Manole pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare, la care a adăugat un spor de un an şi zece luni de închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de patru ani şi zece luni de închisoare, cu executare.
 
Mai departe, Florentina Claudia Trifan a luat opt luni de închisoare pentru lovire sau alte violenţe, iar Sorinel Trifan, Gheorghe-Eugen Răduş şi Răduş Nicoleta-Nadia s-au ales cu câte zece luni pentru mărturie mincinoasă.
 
Judecătoria Medgidia a admis în parte acţiunea civilă şi i-a obligat pe inculpaţii Marian Manole şi Trifan Florentina Claudia în solidar, iar pe inculpatul Manole Marian în solidar şi cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, la plata către partea civilă Ionuţ Valentin Culea a sumei de 20.000 de lei cu titlu de daune morale.
 
De menţionat că instanţa a desfiinţat în totalitate înscrisul oficial existent intitulat „Proces-Verbal“ şi în parte înscrisul oficial existent intitulat „Raport din data de 16/17.05.2014“, numai cu privire la menţiunea „(…) întrucât nu a putut da relaţii referitor la datele din cartea de identitate (…)“.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care a menţinut pedepsele aplicate, însă a redus cuantumul daunelor morale la care au fost obligaţi în solidar inculpaţii Marian Manole şi Florentina Claudia Trifan, iar inculpatul Marian Manole în solidar şi cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa către partea civilă Ionuţ Valentin Culea, de la suma de 20.000 de lei la suma de 3.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii