Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisoare cu executare pentru un fost polițist din Constanța! Dosarul s-ar putea rejudeca

ro

19 Jul, 2022 14:44 4158 Marime text


 
  • Confrom procurorilor, fostul polițist ar fi solicitat denunțătorului suma de 1000 de euro (primind efectiv 1500 de lei), promițându-i că în schimbul acestor bani, va interveni pe lângă angajați din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală, asupra cărora l-a asigurat că are influență în virtutea calității sale de polițist, în scopul stabilirii unei valori a alcoolemiei inferioară limitei de la care fapta ar fi constituit infracțiune.
  • De asemenea, tot în rechizitoriul cauzei, procuorii au mai reținut că, aproape finele anului 2017, în timp ce se afla în incinta unui magazin de construcții, a modificat cu un marker codul SAP corespunzător unei uși pe care intenționa să o achiziționeze, înlocuindu-l cu un cod corespunzător unui model mai ieftin.
 
 
Condamnat definitiv la doi ani și zece luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influență și înșelăciune, un fost poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa cere acum rejudecarea dosarului!
 
Solicitarea fostului polițist va fi analizată de judecătorii de la Tribunalul Constanța, în luna septembrie 2022. 
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că în luna iunie 2017, fostul polițist din IPJ Constanța, având calitatea de organ de cercetare penală, i-a solicitat denunțătorului suma de 1000 de euro (primind efectiv 1500 de lei), promițându-i că în schimbul acestor bani, va interveni pe lângă angajați din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală, asupra cărora l-a asigurat că are influență în virtutea calității sale de polițist, în scopul stabilirii unei valori a alcoolemiei inferioară limitei de la care fapta ar fi constituit infracțiune.
 
Magistrații mai arată că denunțătorul fusese depistat de polițiști conducând pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, fiindu-i prelevate mostre biologice în acest sens.
 
Tot în rechizitoriul cauzei, procurorii au mai reținut că, aproape finele anului 2017, în timp ce se afla în incinta unui magazin de construcții, a modificat cu un marker codul SAP corespunzător unei uși pe care intenționa să o achiziționeze, înlocuindu-l cu un cod corespunzător unui model mai ieftin.
 
Ulterior, inculpatul s-a prezentat cu produsul menționat la o casă de marcat, plătind angajatului societății prețul produsului mai ieftin, prejudiciul creat fiind de aproape 800 de lei, diferența de preț dintre cele două produse.
 
Fostul om al legii a fost condamnat definitiv de judecătorii Curții de Apel Constanța la finele anului 2020.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Flagrant în Constanța!
Un polițist a refuzat mită 50 de euro şi trei sticle de whisky! Începe procesul

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii