Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu executare pentru un fost polițist rutier din Tulcea! Anunțul judecătorilor din Constanța

ro

05 Nov, 2022 16:16 2322 Marime text

 
  • Agentul și-ar fi însușit pe nedrept suma de 3.300 de lei reprezentând sume aplicate cu titlu de sancțiuni contravenționale în baza a 15 procese-verbale de contravenție și încasate pe loc de agentul constatator de la contravenienţi.
  • În trecut, fostul polițist a mai fost condamnat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, purtare abuzivă și instigare la mărturie mincinoasă. 
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 

Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea,  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare, un fost agent de poliție - organ al poliției judiciare încadrat la I.P.J. Tulcea - Serviciul Rutier, a fost condamnat, în primă instanță, la închisoare cu executare.
 
Conform anchetatorilor, agentul și-ar fi însușit pe nedrept suma de 3.300 de lei reprezentând sume aplicate cu titlu de sancțiuni contravenționale în baza a 15 procese-verbale de contravenție și încasate pe loc de agentul constatator de la contravenienţi.
 
Judecătoria Tulcea a decis condamnarea fostului om al legii la 3 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie – pedeapsa fiind obținută prin contopirea cu o altă pedeapsă. 
 
În trecut, fostul polițist a mai fost condamnat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, purtare abuzivă și instigare la mărturie mincinoasă. 
 
Nemulțumit, fostul polițist rutier a contestat decizia magistraților din Tulcea la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen în apel a fost stabilit pentru luna martie 2023.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Inculpatul a avut o atitudine procesuală sinceră şi a fost cooperant, a recunoscut şi regretat comiterea faptei.
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro - Hotarâre nr. 1465/2022 din 14.10.2022
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Flagrant!
Un polițist din Constanța a refuzat mită 50 de euro. Prima condamnare, cu executare


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii