Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Scandal monstru într-o mașină de Poliție! Șofer condamnat cu executare

ro

30 Jul, 2023 18:00 2261 Marime text
 
 
  • Pe parcursul intervenției, spun procurorii, inculpatul a manifestat un comportament agresiv fizic și verbal la adresa lucrătorilor de poliție, în sensul că a lovit cu capul în zona nasului un agent de poliție, producându-i leziuni traumatice ce au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale, și l-a mușcat de două degete ale mâinii drepte pe celălalt polițist, producându-i leziuni traumatice ce au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale.
 
Prima condamnare în cazul șoferului din Constanța acuzat că ar fi mușcat un polițist de la Rutieră, iar pe un altul l-a lovit cu capul în zona nasului! Magistrații de la Judecătoria Constanța au decis condamnarea inculpatului la trei ani de închisoare cu executare efectivă în penitenciar, pentru ultraj, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă!
 
Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 24.04.2023, în jurul orei 09:10, inculpatul, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus autoturismul marca Volkswagen, pe drumul public, str. Liliacului, din Constanța.
 
La solicitarea organelor de poliție de a se supune testării cu aparatul alcooltest și prelevării de mostre biologice, inculpatul a refuzat.
 
Pe parcursul intervenției, spun procurorii, inculpatul a manifestat un comportament agresiv fizic și verbal la adresa lucrătorilor de poliție, în sensul că a lovit cu capul în zona nasului un agent de poliție, producându-i leziuni traumatice ce au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale, și l-a mușcat de două degete ale mâinii drepte pe celălalt polițist, producându-i leziuni traumatice ce au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale.
 
Detaliat
 
La intersecţia străzilor Liliacului şi Progresului, folosind semnalele acustice si luminoase, lucrătorii de poliție au procedat la oprirea autoturismului în cauză, solicitându-i conducătorului auto să prezinte actul de identitate si permisul de conducere, dar fără rezultat, conducătorul auto declarând că nu le are asupra sa.
 
Pe scaunul din dreapta, un topor
 
În aceeași împrejurare, agenții de poliție au observat în autoturism pe scaunul din dreapta față un topor iar în compartimentul destinat suportului pentru pahare, între scaunele din față ale autoturismului, se afla o halbă care conținea un lichid de culoare galbenă, posibil bere și o doză de bere deschisă.
 
Fără permis
 
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit identitatea conducătorului autoturismului marca Volkswagen în persoana inculpatului, care nu  posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Întrucât inculpatul emana halenă alcoolică și a început să devină recalcitrant și agresiv verbal la adresa agenților de poliție, s-a procedat la imobilizarea acestuia prin folosirea cătușelor din dotare și conducerea la sediul Serviciului Rutier Constanța, în vederea testării cu aparatul alcooltest.
 
Cât timp s-a aflat în autospeciala de poliție, desi avea mâinile imobilizate cu cătușe, acesta a continuat să se manifeste violent, lovindu-se în mod repetat cu capul în geamul portierei dreapta spate și lovind cu picioarele scaunul şoferului, plafoniera şi geamul portierei dreapta spate.
 
Polițist lovit în zona nasului
 
Pentru a-l împiedica să se mai lovească și să distrugă componentele autoturismului, agentul de poliție care se afla alături de inculpat pe bancheta din spate a autospecialei de poliție, l-a imobilizat prin partea din spate de brațe, încercând să-l așeze într-o poziție normală pe banchetă, în poziția șezut, moment în care inculpatul, constatând că nu-i dă drumul, a împins capul în spate, lovindu-l puternic în zona feței pe agent, provocându-i o hemoragie la nivelul nasului.
 
În continuare, inculpatul a manifestat un comportament recalcitrant, refuzând orice colaborare cu organele de poliție, inclusiv testarea cu aparatul alcooltest. Având în vedere acest refuz, s-a decis conducerea la S.J.M.L. Constanța pentru prelevarea de mostre biologice.
 
Polițist muşcat de degete
 
Pe perioada deplasării inculpatul, încătușat fiind, a continuat să fie agresiv fizic și verbal față de cei doi agenți de poliție, lovind cu picioarele componentele autoturismului, împingându-se și urcându-se peste agentul de poliție, fapt ce l-a determinat pe celălalt agent să oprească autoturismul și să intervină, procedând la așezarea acestuia în poziția șezut pe locul dreapta spate, moment în care a fost muşcat în zona degetelor de la mâna dreaptă de inculpat. 
 
După acest incident, inculpatul s-a liniștit, astfel că s-a continuat deplasarea spre Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul S.C.J.U Constanţa, unde a refuzat să se supună recoltării de mostre biologice.
 
Așa cum arătam și mai sus, magistrații de la Judecătoria Constanța au decis condamnarea inculpatului la trei ani de închisoare cu executare efectivă în penitenciar, pentru ultraj, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă!
 
Foto cu rol ilustrativ.
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Caz incredibil la Constanța!
Un bărbat ar fi încercat să-și omoare fratele pentru a rămâne cu cumnata!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii