Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Fost polițist de la Rutieră, condamnat cu executare!

ro

19 Jun, 2023 00:00 4419 Marime text
 
 
  • Fostul rutierist a primit 3 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie – pedeapsa fiind obținută prin contopirea cu o altă pedeapsă.
  • Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
  • Agentul și-ar fi însușit pe nedrept suma de 3.300 de lei reprezentând sume aplicate cu titlu de sancțiuni contravenționale în baza a 15 procese-verbale de contravenție și încasate pe loc de agentul constatator de la contravenienţi.
  • În faţa instanţei acesta a avut o atitudine procesuală sinceră şi a fost cooperant, a recunoscut şi regretat comiterea faptei.
 
 
 

Sentință definitivă, la Constanța, în cazul unui un fost agent de poliție - organ al poliției judiciare încadrat la I.P.J. Tulcea - Serviciul Rutier! Conform anchetatorilor, agentul (J.A.) și-ar fi însușit pe nedrept suma de 3.300 de lei reprezentând sume aplicate cu titlu de sancțiuni contravenționale în baza a 15 procese-verbale de contravenție și încasate pe loc de agentul constatator de la contravenienţi.
 
Recent, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au menținut decizia magistraților din Tulcea au hotărât condamnarea fostului rutierist la 3 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie – pedeapsa fiind obținută prin contopirea cu o altă pedeapsă.
 
În motivarea deciziei, judecătorii din Tulcea arată au reținut că gradul de pericol social concret al infracțiunii de delapidare în varianta săvârșită de către inculpat este unul mediu, dată fiind modalitatea de săvârşire a acesteia, cuantumul prejudiciului produs, precum şi faptul că acesta a fost recuperat.
 
De altfel, spun judecătorii, s-a constată că prejudiciul a fost acoperit de către inculpat chiar din faza de urmărire penală, respectiv prin chitanţele prin care inculpatul a depus direct la Trezorerie - 105 lei și 3.224 lei.
 
A recunoscut şi regretat comiterea faptei
 
Referitor la persoana infractorului, instanţa a reţinut în beneficiul inculpatului faptul că pe parcursul procesului penal, deşi în faza de urmărire penală şi-a rezervat dreptul la tăcere, în faţa instanţei acesta a avut o atitudine procesuală sinceră şi a fost cooperant, a recunoscut şi regretat comiterea faptei, faptul că este o persoană tânără, nivelul de educaţie al inculpatului, care ar trebui să-i asigure acestuia capacitatea de înţelegere a situaţiilor sociale, toate acestea constituind elemente de natură a contura prezumţia că inculpatul a înţeles pericolul şi consecinţele faptei sale.
 
Activităţi de binefacere
 
Toate aceste elemente, reţinute de către instanţă prin prisma criteriilor legale instituite de art. 74 Cod penal, faţă de persoana inculpatului, care, deşi este cunoscut cu antecedente penale, a depus eforturi în sensul reintegrării sociale, asumându-şi consecinţele faptelor sale, încercând prin activităţile de binefacere în care se implică (inculpatul desfăşurând activităţi de voluntariat în cadrul unui ONG), să plătească un tribut societăţii pentru încălcarea ordinii de drept prin necorijarea comportamentului potrivit normelor legale, potrivit motivării.
 
De menționat că în trecut, fostul polițist a mai fost condamnat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, purtare abuzivă și instigare la mărturie mincinoasă.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro.

Foto cu rol ilustrativ. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Curtea de Apel se va pronunța pe 6 iulie 2023 în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, condamnat cu executare în primă instanță!
 
Surpriză neplăcută, la Constanța, pentru un șofer din Iași!
 
„Portiță“ de angajare la SRI! Se cere atenţie la detalii și muncă în echipă!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii