Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:45 30 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei ani cu executare pentru un polițist din IPJ Constanța!

ro

29 Mar, 2023 00:00 6018 Marime text
 
 
  • Anchetatorii arată că, în perioada mai-septembrie 2019, polițistul ar fi pretins și primit de la un martor denunțător, în mai multe tranșe, suma totală de 6.000 de lei și bunuri (băuturi alcoolice și produse alimentare), pentru a-i soluționa favorabil un dosar penal ce viza fapte la regimul rutier.
  • Mai precis, acesta a pretins și primit banii și bunurile în scopul îndeplinirii unor acte contrare calității sale de organ de cercetare penală (obținerea de acte publice contrafăcute sau audierea unui martor mincinos) și de a propune procurorului clasarea cauzei penale în care denunțătorul era cercetat pentru comiterea unei infracțiuni privind siguranța circulației rutiere.
 
 
Condamnare definitivă în cazul unui agent de poliție din Inspectoratul de Poliția Județului Constanța, acuzat de luare de mită! Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea definitivă a lui Silviu Nicolae Grosu, fost agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Valu lui Train, la 3 ani de închisoare, pentru luare de mită în formă continuată (fapta din perioada mai 2019 – martie 2020).
 
În cauză, anchetatorii arată că, în perioada mai-septembrie 2019, polițistul ar fi pretins și primit de la un martor denunțător, în mai multe tranșe, suma totală de 6.000 de lei și bunuri (băuturi alcoolice și produse alimentare), pentru a-i soluționa favorabil un dosar penal ce viza fapte la regimul rutier.
 
Mai precis, acesta a pretins și primit banii și bunurile în scopul îndeplinirii unor acte contrare calității sale de organ de cercetare penală (obținerea de acte publice contrafăcute sau audierea unui martor mincinos) și de a propune procurorului clasarea cauzei penale în care denunțătorul era cercetat pentru comiterea unei infracțiuni privind siguranța circulației rutiere.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare inițial Tribunalului Constanța, instanță care, la data de 01 iulie 2022, prin Hotarârea nr. 277/2022, a decis condamnarea polițistului, în primă instanță, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (fapta din perioada mai 2019-martie 2020).
 
Instanța a dispus confiscarea specială de la inculpat a „sumei de 8.000 de lei(6.000 de lei şi 2.000 de lei reprezentând contravaloarea bunurilor primite)“, potrivit minutei judecătorești.
 
Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constața, instanță care, prin Hotarârea nr. 324/2023, a redus pedeapsa aplicată inculpatului de la trei ani și șase luni de închisoare, la pedeapsa de trei ani închisoare, pentru luare de mită în formă continuată.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.    


Foto cu rol ilustrativ!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Polițist din Constanța, înjunghiat în misiune! Cum s-a soluționat dosarul
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii