Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daune enorme după ce şi-ar fi ucis fosta concubină Nicolae Gociu, pus pe lista „viețașilor“ din Constanţa

ro

30 Sep, 2016 00:00 4173 Marime text
Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat pe Nicolae Gociu la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.
 
„Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 12 ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat. Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu. În baza art. 38, alin. 1 C. pen. - art. 39, lit. a C. pen., inculpatul Gociu Nicolae execută pedeapsa detenţiunii pe viaţă. În baza art. 41, alin. 1 şi 2 C. pen. - art. 43, alin. 4 C. pen., dispune ca inculpatul Gociu Nicolae să execute pedeapsa detenţiunii pe viaţă“, se arată în minuta judecătorilor.
 
De asemenea, magistraţii l-au obligat pe Gociu să plătească părţilor civile următoarele sume: 1.680,69 de lei Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, 6.103,76 de lei cu titlu de daune materiale şi suma de 200.000 de euro, câte 50.000 de euro pentru fiecare parte civilă, cu titlu de daune morale.
 
Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Ar fi împuşcat mortal doi oameni

După 20 de ani petrecuţi în închisoare pentru o crimă dublă, Nicolae Gociu este acuzat că ar fi ucis din nou. În noaptea zilei de 28 ianuarie, ar fi bătut la uşa fostei concubine, Mihaela Bahan, care i-ar fi deschis şi pe care ar fi înjunghiat-o mortal.
 
Copiii Mihaelei Bahan au încercat să-l reţină pe agresor şi au sunat la 112. Actualul concubin al victimei s-ar fi luptat cu Gociu şi ar fi fost şi el rănit, dar a scăpat cu viaţă.
 
În anul 1993, Nicolae Gociu ar fi împuşcat mortal doi oameni. Era militar atunci şi ar fi dezertat ca să-şi pedepsească iubita. Ar fi fugit din unitate cu un Kalaşnikov şi ar fi dat peste părinţii fetei, pe care i-ar fi împuşcat mortal. Nicolae Gociu a fost condamnat atunci pe viaţă, însă, ulterior, pedeapsa i-a fost schimbată la 20 de ani de închisoare. Acum are 44 de ani şi a ieşit din închisoare în anul 2013.
 
După ce a fost eliberat, el ar fi căutat-o pe Mihaela, pe care o cunoştea din liceu. Cu trei ani mai tânără şi mamă a trei adolescenţi, femeia era singură şi l-a primit în viaţa ei. Povestea de dragoste nu a durat, iar Nicolae nu s-ar fi împăcat cu gândul despărţirii şi s-ar fi înfuriat când femeia a început o relaţie cu un alt bărbat.

Condamnaţi pe viaţă în cazuri celebre care au îngrozit lumea

În România, în acest moment, cea mai grea pedeapsă penală care se poate aplica unui infractor este pedeapsa închisorii pe viaţă, potrivit textelor legale. În lipsa pedepsei capitale, instanţele din ţara noastră consideră închisoarea pe viaţă drept cea mai grea pedeapsă ce poate fi aplicată unui condamnat.
 
Pe lista „vieţaşilor“, aşa cum li se spune celor care nu vor mai fi liberi niciodată, se află samsarul de maşini Remus Ştefan Chiper. Acesta a fost găsit vinovat, în 2014, de către magistraţii Tribunalului Constanţa, de comiterea infracţiunilor de omor deosebit de grav şi tâlhărie, după ce, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii constănţeni, ar fi asasinat trei bărbaţi şi le-ar fi furat autoturismele. Pe data de 22 iunie 2007, instanţa a decis: „Condamnă pe inculpatul Chiper Remus Ştefan la pedeapsa detenţiunii pe viaţă”.
 
Judecătorii Tribunalului Constanţa au fost chemaţi să pronunţe sentinţa într-un nou caz de omor deosebit de grav şi tâlhărie. De data aceasta, Ştefan Niculescu şi albanezul Shyti Blenis erau judecaţi pentru asasinarea cu sânge rece a soţilor Ion din Mangalia şi a fiicei lor, Amalia, în vârstă de numai opt ani. Ştefan Niculescu era nepotul victimelor şi vărul fetiţei. Conform anchetatorilor, cu sprijinul albanezului, Niculescu şi-ar fi exterminat rudele. Pe data de 12 iunie 2008, după un proces penal care a durat mai bine de trei ani, magistraţii Tribunalului Constanţa au pronunţat verdictul „vinovat” atât pentru Ştefan Niculescu, cât şi pentru Shyti Blenis. Sentinţa a fost pedeapsa pe viaţă, în 2009.

Citeşte şi

Lista „viețașilor“ din Constanţa
Condamnaţi pe viaţă în cazuri celebre care au îngrozit lumea (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii