Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

# 103 termene Judecata în „Dosarul Retrocedărilor din Constanţa“, aproape de final. Azi, o nouă înfăţişare (rechizitoriu)

ro

29 Mar, 2017 00:00 3764 Marime text
Corina Cornelia Dăescu, magistrat al Curţii de Apel Bucureşti, va redeschide azi „Dosarul Retrocedărilor din Constanţa“! Acest termen a fost acordat în vederea pregătirii concluziilor asupra cererilor de schimbare a încadrării juridice. La acest moment, în proces nu se mai pot administra probe, iar după ce vor fi depuse şi concluziile pe fondul cauzei, magistratul învestit cu soluţionarea cauzei poate rămâne în pronunţare.
 
„Dosarul Retrocedărilor din Constanţa“ a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti aproape de finalul anului 2008, iar până în prezent a primit 103 termene.
 
În dosar sunt judecaţi 37 de inculpaţi în legătură cu presupusa restituire şi atribuire aparent nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Procurorii DNA au calculat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).
 
Lista inculpaţilor este deschisă, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de „membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul Primăriei Constanţa: Radu Ştefan Mazăre - fostul primar al municipiului Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu - fost consilier municipal, fost şef al CJC, Constantin Racu - fost director al Direcţiei Administraţie Publică, Daniela Ramona Dospinescu - directorul Direcţiei Patrimoniu, Ion Marica - directorul Direcţiei Tehnic-Investiţii, Dan Miron - fost consilier municipal şi consilierii juridici Cristian TălpăuNora Alina Chircă şi (fost) Bogdan Ghiţulescu, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de: abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; fals intelectual, în formă continuată, şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni“.
 
Rechizitoriul integral poate fi citit accesând secţiunea „Documente“. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii