Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răducu Popescu şi-a luat rămas-bun de la foştii colegi Cu ce gânduri începe Gabriela Bucovală mandatul de şef al ISJ Constanţa (galerie foto)

ro

25 Aug, 2015 00:00 3745 Marime text
Într-un cadru, zicem noi, festiv, ieri, la Prefectura Constanţa, fostul inspector şcolar general, conf. univ. dr. Răducu Popescu, aflat la sfârşit de mandat, a predat, oficial, mandatul prof. Gabriela Zoia Bucovală. Prefectul Ion Constantin a ţinut să-i mulţumească fostului inspector şcolar general pentru munca depusă şi a felicitat-o pe prof. Gabriela Zoia Bucovală, urându-i „un mandat plin de succes“. Cât priveşte planurile de viitor, Răducu Popescu ne-a dezvăluit că se va întoarce la Catedra de Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius“.
 
„Avem multe obiective pe care trebuie să le realizăm împreună, spre binele învăţământului constănţean“, i-a urat prefectul Ion Constantin Gabrielei Bucovală. La rândul său, conf. univ. dr. Răducu Popescu a ţinut să mulţumească echipei alături de care a muncit trei ani, dar nu a uitat să-i ureze succes şi „urmaşei“ sale numite la cârma ISJ. Noul „general“ al ISJ Constanţa, Gabriela Bucovală, a declarat: „Mulţumesc domnului Răducu Popescu pentru ceea ce a realizat în cei trei ani de mandat. La început de mandat, am două obiective: de a păstra spiritul de echipă şi de a continua proiectele începute. Sunt profesor de matematică de 22 de ani şi lucrez în Inspectoratul Şcolar Constanţa de peste şapte ani. Nu vin din afara sistemului. Ceea ce am observat în ultima vreme este o neadecvare a ofertei educaţionale, mai ales în mediul rural, prin absenţa, pentru o bună perioadă de timp, a şcolii profesionale. Am observat, de asemenea, faptul că beneficiarii, tinerii, sunt foarte atraşi de învăţământul profesional şi tehnic. Ne propunem o dezvoltare continuă a acestui învăţământ şi atragerea resursei umane în vederea includerii în ofertă a unor specializări armonizate cu cerinţele de pe piaţa muncii“, a subliniat Gabriela Bucovală.

Surpriză de la foştii colegi

La finalul ceremoniei de predare a ştafetei, Răducu Popescu a primit din partea colegilor de la ISJ Constanţa un tablou-colaj cu imagini din cei trei ani de activitate. Reamintim că Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a desfăşurat, pe data de 27 iulie, concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general al ISJ Constanţa. La concurs au participat Isabela Marcu, profesor de ştiinţe economice la Liceul Tehnic „Virgil Madgearu“, Nicoleta Bercaru, de la Şcoala Generală „Nicolae Tonitza“, Daniela Blaga, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, Gabriela Bucovală, de la ISJ Constanţa, şi Adriana Cristina Oprea, de la Liceul Teoretic „Dimitrie Leonida“. Concursul a fost câştigat de Gabriela Bucovală, care a obţinut 125 de puncte din 150.

Citeşte şi

Răducu Popescu, despre Gabriela Bucovală, noul inspector şcolar general al ISJ Constanţa: „A dovedit încă o dată că este un adevărat profesionist“ (document)
 
ISJ Constanţa are un nou inspector şcolar general adjunct, iar Casa Corpului Didactic, director
 
Cine sunt cele cinci cadre didactice din Constanţa care se vor „bate“ pentru funcţia de şef al ISJ

Gabriela Bucovală - noul inspector şcolar general adjunct, iar Sorina Plopeanu – directorul Casei Corpului Didactic

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • profesor 25 Aug, 2015 21:37 Felicitari, domnule Popescu! Ati fost de departe cel mai bun Inspector general si ati facut mult mai multe decata u facut antecesoarele dumneav. Felicitari si pentru cum ati predat stafeta . Eram obisnuti sa aflam din presa si sa se certe , dar ati predat profesionist.