Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt cele cinci cadre didactice din Constanţa care se vor „bate“ pentru funcţia de şef al ISJ

ro

13 Jul, 2015 00:00 7602 Marime text
Dacă vineri, la ISJ Constanţa, doar un singur candidat (Isabela Marcu, de la Liceul Tehnic „Virgil Madgearu“) îşi depusese dosarul pentru a participa la concursul organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general al ISJ Constanţa, deţinută, în prezent, cu delegaţie, de Răducu Popescu, iată că numărul candidaţilor a crescut. Potrivit reprezentanţilor ISJ Constanţa, dosarele au fost depuse de: Isabela Marcu, profesor de ştiinţe economice la Liceul Tehnic „Virgil Madgearu“, Nicoleta Bercaru, de la Şcoala Generală „Nicolae Tonitza“, Daniela Blaga, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, Gabriela Bucovală, de la ISJ Constanţa, şi Adriana Cristina Oprea, de la Liceul Teoretic „Dimitrie Leonida“.
 
Gabriela Bucovală a participat, în luna mai, la concursul organizat de Ministerul Educaţiei pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general adjunct, obţinând calificativul „admis“.

Prof. Isabela Marcu, de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“, înscrisă şi ea în cursa pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general adjunct, a obţinut calificativul „respins“

Adriana Cristina Oprea
 de la Liceul Teoretic „Dimitrie Leonida“, a ocupat funcţia de inspector şcolar adjunct în iunie 2012 - iunie 2013 şi decembrie 2007 - aprilie 2019 şi de inspector educativ între 2005 şi 2008. De asemenea, în perioada iunie 2012 - iulie 2013, a ocupat funcţia de director al Liceului Teoretic „Dimitrie Leonida“. 

Daniela Blaga, profesor de chimie şi fost director adjunct al Liceului Teoretic „Lucian Blaga“, a participat, în luna februarie, la primul concurs organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pentru ocuparea funcţiei de şef al ISJ Constanţa, însă dosarul a fost respins, fiind incomplet. Ulterior, Daniela Blaga a contestat la Ministerul Educaţiei faptul că Departamentul de resurse umane din cadrul ISJ i-a respins dosarul de înscriere, deşi avea toate documentele cerute. 

Nicoleta Bercaru este director la Şcoala Generală „Nicolae Tonitza“. Reamintim că, la concursul organizat în perioada februarie - martie a acestui an, dosarele a trei candidaţi constănţeni (Irinela Nicolae - inspector şcolar general adjunct, Anca Dragomir - inspector şcolar de specialitate pentru geografie şi Daniela Blaga - profesor de chimie la Liceul Teoretic „Traian“) au fost respinse, pe motiv că erau incomplete.

În ce constă concursul

Probele de concurs se vor desfăşura în perioada 27 iulie - 7 august, la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. La concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: este membru al Corpului Naţional de Experţi în Managementul Educaţional, este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, a obţinut calificativul „foarte bine“ în ultimii cinci ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent. Totodată, candidatul trebuie să aibă o recomandare care să vizeze calităţile profesionale, manageriale şi morale, din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori o recomandare a senatului universităţii sau a organului de conducere a instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs. Candidatul trebuie să fie apt din punct de vedere medical. Concursul se va desfăşura în baza Metodologiei de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar, modificată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Pentru ocuparea funcţiilor de inspectori şcolari pot participa şi profesorii care, la data susţinerii concursului, nu au împlinit vârsta standard de pensionare, Ministerul Educaţiei renunţând astfel la condiţia ca participanţii să aibă vârsta cu cel puţin patru ani mai mică decât vârsta legală de pensionare. Ordinul nr. 3.169/2015 al ministrului Educaţiei privind modificarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al Casei Corpului Didactic a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 6 februarie a acestui an.

Citeşte şi

Un singur candidat pentru şefia ISJ Constanţa, până acum: Isabela Marcu - „Un manager are datoria să asigure ordinea şi calmul“
 
Ministerul Educaţiei, oficial despre concursul pentru funcţia de inspector şcolar al ISJ Constanţa
 
Gabriela Bucovală - noul inspector şcolar general adjunct, iar Sorina Plopeanu - directorul Casei Corpului Didactic
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii