Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gruparea Statul Islamic revendică atacul de la Cambrils, Spania

ro

19 Aug, 2017 16:31 2746 Marime text
Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat sâmbătă atacul din stațiunea balneară Cambrils, situată la 120 km sud-vest de Barcelona (în sudul Cataloniei), cu o mașină care a intrat într-o mulțime de oameni pe o faleză a stațiunii, înainte de a lovi un vehicul al poliției, potrivit unui comunicat, citat de AFP și Agerpres.ro. 
  
Statul Islamic, care a revendicat atentatul de joi din Barcelona (13 morți), a indicat că "două escadroane jihadiste" au efectuat cele două atacuri care au vizat "adunările cruciaților", potrivit comunicatului difuzat de agenția de propagandă Amaq.
 
Într-un comunicat difuzat de gruparea teroristă prin rețeaua de mesagerie Telegram, Statul Islamic susține că "mai mulți jihadiști" au efectuat simultan atacurile — de la Barcelona și Cambrils — împotriva "cruciaților și a evreilor" în "două grupuri" separate, relatează EFE.
 
Statul Islamic a revendicat anterior atacul de joi de la Barcelona, când o camionetă a intrat în plin într-o mulțime de pietoni pe bulevardul Las Ramblas, principala arteră turistică din acest oraș, provocând 13 morți și aproximativ 100 de răniți.
 
Potrivit Reuters, guvernul spaniol a anunțat sâmbătă că menține nivelul 4 de alertă teroristă — "risc ridicat" — pe o scară de la 1 la 5 și a indicat că nu există riscul unui atac iminent.
 
Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul de interne spaniol, Juan Ignacio Zoido, la finalul unui consiliu de evaluare a amenințărilor. El a precizat totodată că măsurile prevăzute de acest nivel 4 vor fi consolidate, inclusiv creșterea prezenței serviciilor de securitate în zonele cu aflux mare de turiști. 

Sursa: Agerpres.ro. 
Sursa foto: google maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii