Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorel Done, trimis în judecată alături de alte 13 persoane

ro

22 Aug, 2011 00:00 3290 Marime text
Done.jpgAflat în prezent în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Constanţa, Viorel Done, individul bănuit că ar fi făcut bani grei de pe urma vânzărilor ilicite de ţigări şi alcool, a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa, următorul termen fiind fixat pentru data de 12.10.2011

Datele oficiale arată că pe data de 18 august, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 11417/118/2011, având ca obiect „înşelăciunea". Inculpaţi în această cauză sunt: Viorel Done, Cristian Liciu, Romeu Onilă, Nelu Mocanu, Doru Rîşcu, Mihai Asaftei, Florin Alexandru, Nicolae Alexandru Constantinescu, Traian Simiganoschi, Fănel Grecu, Sterea Calinderii, Felicia Rîşcu, Eleonora Niţu, Paulin Niţu, SC Dovi Import Export SRL Constanţa şi SC Complex Astoria. La sfârşitul săptămânii trecute, magistraţii Tribunalului Constanţa au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Viorel Done, menţinând măsura arestării preventive a acestuia. Interesant de remarcat că odată cu arestarea lui Viorel Done, instanţa de judecată a decis, printr-o hotărâre unică la nivel naţional, luarea măsurii preventive a interzicerii de a desfăşura anumite activităţi, respectiv depozitarea şi comercializarea de ţigarete, pe o durată de 60 de zile, faţă de SC Dovi Import Export SRL.

 Done_-_tigari_de_contrabanda_2.jpg

Reamintim că, pe data de 14 decembrie, pe raza judeţului Constanţa au fost efectuate 50 de percheziţii domiciliare în urma cărora au fost descoperite şi indisponibilizate 3.000.000 de ţigarete de diferite mărci, în pachete netimbrate sau cu timbre emise de autorităţile din Republica Moldova şi Ucraina, cu o valoare de piaţă estimată la 1.228.000 de lei, precum şi 222 de sticle cu băuturi alcoolice fără timbru fiscal. „În complexul hotelier Astoria din staţiunea Mamaia, administrat de Done Viorel, au fost descoperite un număr de 134.397 de pachete de ţigarete netimbrate sau purtând marcaje emise de autorităţile din Republica Moldova şi Ucraina, precum şi sticlele cu băuturi alcoolice netimbrate. Ca urmare a acestei acţiuni, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe timp de câte 24 de ore faţă de inculpaţii: Done Viorel, Liciu Cristian, Mocanu Nelu, Onilă Romeu şi Râşcu Doru, care au fost învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, speculă şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, peste limita a 10.000 de ţigarete sau 200 litri băuturi spirtoase", au mai arătat, la acea vreme, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că inculpatul Cristian Liciu mai sus precizat este partener de afaceri cu Stelian Tocia, fostul patron al clubului Morgana, cercetat pentru evaziune. Registrul Comerţului informează că Stelian Tocia alături de fratele său, Constantin Tocia şi de Cristian Liciu, conduce SC Phoenix Constant SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii