Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surpriză! Şeful celei de-a doua Poliţii Rutiere, din Sud-Estul României, lângă Ministrul Transporturilor, la Podul de la Agigea. Cine este

ro

29 May, 2017 00:00 8918 Marime text
La finele săptămânii trecute, ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, împreună cu Marius Horia Țuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanta, a fost la Podul vechi de la Agigea, redat în folosinţă, tocmai în ziua respectivă, după circa şase ani de lucrat la el.
 
Marea surpriză a vizitei lui Cuc nu a fost prezenţa oficialilor judeţului Constanţa, ci a lui Ioan Alexandru, fost director la Autoritatea Rutieră Română, actualmente inspector-şef la Inspectoratul Teritorial numărul 2.
 
Potrivit paginii oficiale a Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), inspectoratul din Zona Sud-Est are în componenţă cinci judeţe limitrofe, respectiv Brăila, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea.

Ce este ISCTR sau cum este mai bine cunoscută a doua poliţie Rutieră 

Potrivit siteului oficial, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier este organismul tehnic permanent specializat, în subordinea Ministerului Transporturilor, asigurând la nivel naţional inspecţia şi controlul respectării reglementărilor naţionale şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere, privind, în principal:
- condiţiile de efectuare a activităţilor de transport rutier, a activităţilor conexe transportului rutier şi a activităţii de pregătire a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere;
- siguranţa transporturilor rutiere şi protecţia mediului;
- starea tehnică a vehiculelor rutiere;
- masele şi/sau dimensiunile maxime admise pe drumurile publice şi masele totale maxime autorizate;
- tariful de utilizare şi tariful de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.
 
ISCTR îndeplineşte şi rolul de autoritate competentă pentru verificare, control, sancţionare şi raportare în sensul prevederilor  Regulamentului (CE) nr. 1.071/2009, ale Regulamentului (CE) nr. 1.072/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 21 octombrie 2009 privind normele comune pentru accesul la piaţa transportului rutier internaţional de mărfuri şi ale Regulamentului (CE) nr. 1.073/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 21 octombrie 2009 privind normele comune pentru accesul la piaţa internaţională a serviciilor de transport cu autocarul şi autobuzul şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 561/2006 .
ISCTR este cunoscut printre şoferi ca fiind a doua Poliţie Rutieră.     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii