Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:02 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Transporturilor Controale ISCTR spre și dinspre Portul Constanța. Amenzi de peste un milion de lei

ro

07 Aug, 2021 11:05 1505 Marime text
  • Au fost verificate 575 de vehicule, sesizate 219 contravenții și aplicate sancțiuni de peste un milion de lei.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunță că Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier are în desfășurare, în perioada 1-8 august, o acțiune ce are ca scop protejarea sectoarelor de drum intens tranzitate de vehicule de transport de marfă.

Astfel, sunt amplasate puncte de control pe drumurile spre și dinspre Portul Constanța, utilizate pentru transportul mărfurilor: pe autostrada A2 București-Constanța (la Fetești), pe E60 (la Hârșova) și pe E87 (la Măcin).

Controalele se desfășoară 24 de ore din 24, acestea fiind organizate de 16 echipaje ale I.S.C.T.R. Inspectorii au verificat, până în data de 6 august, 575 de autovehicule, dintre care:
• 357 transportau produse agricole sau materiale de construcții;
• 195 mărfuri generale;
• 23 alte mărfuri.

409 dintre vehiculele menționate mai sus au fost cântărite, iar 131 au fost imobilizate (prin reținerea plăcuțelor de înmatriculare), până la intrarea acestora în legalitate. Toate autovehiculele cărora li s-a permis să își continue drumul au îndeplinit întru totul cerințele și obligațiile legale, la plecarea din punctele de control.

De asemenea, echipajele I.S.C.T.R. au întocmit 179 de procese verbale de constatare a contravențiilor. Așadar, inspectorii au sesizat un număr de 219 contravenții, dintre care:
• 70 pentru încălcarea regimului drumurilor;
• 122 pentru nerespectarea legislației sociale;
• 25 pentru abateri privind legalitatea transportului;

• 2 pentru lipsa rovinietei.
Cumulat, sancțiunile aplicate însumează peste un milion de lei.

I.S.C.T.R. transmite că are și alte acțiuni de acest fel, organizate pe plan național cu recurență, în vederea descurajării transporturilor ilegale de marfă.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Cătălin Drulă a salutat acțiunea I.S.C.T.R.: „Asemenea controale sunt esențiale pentru menținerea infrastructurii rutiere într-o stare bună. Mă bucur că Inspectoratul intensifică aceste acțiuni și le extinde, așa cum am cerut de la începutul mandatului meu. Conducerea I.S.C.T.R are toată susținerea mea în acest demers”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii