Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISCTR Acţiuni de control pe ruta Constanța - Năvodari

ro

16 Dec, 2020 13:10 2989 Marime text
  • Reprezentanții Autorității Județene de Transport împreună cu cei ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au verificat modul de prestare al serviciului public de transport persoane prin curse regulate în trafic pe ruta Constanța – Năvodari.
Consiliul Județean Constanța prin Autoritatea Județeană de Transport s-a autotosesizat în urma informațiilor apărute online, în presa contănțeană, cu privire la un operator de transport persoane pe ruta Constanța-Năvodari care nu ar respecta capacitatea de transport, implicit normele de distanțare socială impuse de situația epidemiologică actuală și a demarat verificarea acestor aspecte.

Reprezentanții Autorității Județene de Transport împreună cu cei ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au verificat modul de prestare al serviciului public de transport persoane prin curse regulate în trafic pe ruta Constanța – Năvodari.

Au fost controlate mai multe curse aparținând operatorilor de transport ce deservesc ruta amintită, cu scopul de a verifica respectarea graficelor de circulație, a capacității de transport precum și a regulilor de distanțare socială. În urma controlului s-a constatat faptul că cele semnalate în presă nu se adeveresc.

Cu toate acestea, am considerat oportun să fie realizate o serie de întâlniri cu reprezentanții legali ai transportatorilor verificați pentru a li se aduce la cunoștință importanța respectării capacității de transport dar mai ales pentru a avea un dialog permanent, deschis și constructiv cu privire la îmbunătățirea continuă a condițiilor de calitate și siguranță  pe care le oferă operatorii de transport persoane în județul Constanța.

În același timp, a fost propusă continuarea controalelor și pe celelalte rute cuprinse în Programul județean de Transport, pentru a ne asigura că tranportul public de persoane în traficul județean se desfășoară în condiții de calitate și siguranță și vor fi respectate cu strictețe atât capacitatea de transport cât și normele de distanțare socială, a transmis Consiliul Județean Constanța.

                                                  
Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii