Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seiful Primariei Ostrov, furat cu tot cu bani

ro

09 Dec, 2008 02:23 4251 Marime text
seif_1.JPGIeri dimineaţă, puţin după ora 5.30, poliţiştii din Mihail Kogălniceanu au tras pe dreapta o Dacie de culoare roşie, care li s-a părut suspectă din cauza faptului că era lăsată mult pe partea din spate.

În autoturism de aflau trei persoane. În loc să oprească la semnalul efectuat de oamenii legii, şoferul a apăsat pedala de acceleraţie, în încercarea de a scăpa. A luat-o pe un drum lăturalnic, dar autoturismul a derapat şi s-a împotmolit. Cei trei au coborât în viteză din maşină. Doi dintre ei au rupt-o la fugă, dar al treilea a făcut greşeala de a se apropia de portbagaj. Era evident că încearcă să ia ceva de acolo. Din nefericire pentru el, nu a mai avut timp. Cei doi agenţi care îi urmăreau au pus mâna pe el şi l-au trântit la pământ. L-au încătuşat repede, apoi au deschis portbagajul. Au avut o mare surpriză. În interior au găsit un seif aşezat pe un covor şi un sac plin cu ... bani. În portbagaj au mai fost găsite tot felul de răngi, burghie, baroase şi alte asemenea unelte, precum şi mai multe numere de înmatriculare, posibil false. Era evident că cei trei comiseseră un jaf şi, graţie vigilenţei poliţiştilor, autorii fuseseră prinşi la scurt timp după comiterea faptei. Tânărul reţinut a fost identificat în persoana lui Teodor Nedelciu, de 16 ani, din comuna Ostrov, judeţul Tulcea. Oamenii legii aveau, deci, şi casa de bani, şi banii şi pe unul dintre autori. Un singur lucru le lipsea: locul comiterii faptei. Cum în Constanţa nu fusese raportată nicio spargere, primul judeţ la care s-au gândit a fost Tulcea. Au contactat deci Inspectoratul Judeţean de Poliţie de aici şi au aflat că tocmai se raportase că primăria din Ostrov fusese jefuită. Pe timpul nopţii, persoane necunoscute forţaseră cu ranga intrarea principală, luaseră seiful cu totul (probabil îl căraseră în covorul care fusese descoperit în Dacia roşie) şi plecaseră. În casa de bani se aflau 47.000 de lei.

Suspecţi în celelalte AN-uri

Timp de mai multe ore, poliţiştii constănţeni au numărat banii găsiţi în punga de plastic. Erau numai 39.500 de lei, ceea ce înseamnă că lipseau 7.500 de lei. Nu se ştie ce au făcut cei trei cu restul de bani. Imediat după ce a fost sesizat, IPJ Tulcea a trimis la Mihail Kogălniceanu o echipă care să-l preia pe Teodor Nedelciu. Din cauza faptului că este minor, nu a putut fi audiat pe loc. Escorta l-a preluat şi transportat la Tulcea, unde urma să dea declaraţii în prezenţa părinţilor şi a unui avocat. Tânărul a refuzat să divulge numele celorlalţi doi complici, însă poliţiştii au reuşit să-i identifice pe baza unor informaţii. Complicii care au reuşit să fugă sunt, se pare, tot din Ostrov. Unul dintre ei locuia, fără forme legale, în Constanţa, iar celălalt, în Eforie. La rândul său, Teodor Nedelciu locuia în fapt în Constanţa, unde urma cursurile unei şcoli. Se pare că, în încercarea de a-şi pierde urma, cei trei se îndreptau către municipiu, cu intenţia de a ascunde banii. Din cercetările efectuate până acum reiese că minorul a avut cea mai mică contribuţie la comiterea faptei. El fusese cel care a stat de „şase". Ceilalţi doi îi propuseseră o afacere, ei fuseseră cei care veniseră cu maşina, iar tânărul, având nevoie de bani, fusese de acord. Poliţiştii efectuează cercetări şi cu privire la Dacia roşie, despre care nu se ştie încă dacă a fost furată. Cei doi care au reuşit să scape sunt majori, au peste 20 de ani şi sunt recidivişti. La ora închiderii ediţiei, poliţia îi căuta încă. Oamenii legii din Tulcea încearcă acum să afle dacă cei trei au avut vreo implicare în celelalte furturi de seifuri care s-au comis pe raza judeţului, rămase cu autor necunoscut (AN). După ce vor încheia cercetările, le va veni rândul poliţiştilor constănţeni să afle dacă cei trei sunt autorii faptelor similare comise în Constanţa, şi anume furturile caselor de bani de la Bărăganu şi Murfatlar, care, de asemenea, sunt cu autor necunoscut.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • visarion 29 Oct, 2011 20:33 rusine minorului si familiei lu