Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii de la Rutiera, liberi definitiv

ro

07 Aug, 2009 02:32 1430 Marime text

Instanţa a decis: ancheta în cazul agenţilor Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa acuzaţi de fapte de corupţie a fost desfăşurată de un organ necompetent material. Cu alte cuvinte, potrivit judecătorilor, nu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa ar fi trebuit să instrumenteze cazul, ci procurorii anticorupţie, dat fiind că printre cei 39 de agenţi cercetaţi în total se află cel puţin trei care au atribuţii de control.

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis recursurile declarate de cei 11 agenţi ai SPR arestaţi în urmă cu cinci zile şi de către cei trei civili încarceraţi o dată cu aceştia. Concret, instanţa a admis excepţia necompetenţei materiale a Parchetului Tribunalului Constanţa, invocată de aproximativ trei ori de apărare (la instanţe şi în complete diferite, ce-i drept) şi au decis că ancheta ar fi trebuit să fie desfăşurată de DNA. Pe cale de consecinţă, cei 14 suspecţi au fost puşi în libertate, ieri seară, la scurt timp de la aflarea hotărârii. Vestea a fost primită cu ropote de aplauze şi strigăte de bucurie de familiile şi prietenii celor arestaţi, care au aşteptat cu nervii încordaţi la maxim soluţia instanţei, care au îndurat ore întregi de pledoarii şi discuţii şi pentru care sălile de judecată au devenit, pentru a şasea oară la rând, neîncăpătoare. Totuşi, nimeni nu ştie cu exactitate ce va urma în continuare, dat fiind că, prin admiterea excepţiei, actele de urmărire penală întreprinse în dosar până la acest moment au fost, practic, lovite de nulitate. În acest context, încă nu se ştie dacă nu cumva ancheta va cădea cu totul sub loviturile nulităţilor absolute. Cătălin Filişan, unul din avocaţii apărării, a precizat că „instanţa de judecată a aplicat legea şi a constatat că urmărirea penală a fost efectuată de un organ necompetent material". „În mod firesc", a adăugat avocatul, „a constatat şi nulitatea actelor de urmărire penală, deoarece au fost efectuate de un organ necompetent. Apărarea a susţinut din primul moment acest lucru şi am dovedit cu actele depuse la instanţă că am avut dreptate, iar faţă de calitatea unora dintre inculpaţii cercetaţi în cauză, competent să efectueze urmărirea penală era DNA". Totodată, potrivit sursei citate, „atâta timp cât s-a constatat nulitatea actelor de urmărire penală, ar fi normal ca, imediat, cei 39 de poliţişti să fie repuşi în funcţie şi să li se restituie bunurile ridicate cu ocazia percheziţiilor". „Probabil că aceste aspecte vor fi lămurite în cel mai scurt timp, pentru a nu continua o stare de nelegalitate care a început în urmă cu mai bine de şase luni, aşa cum a statuat Curtea de Apel Constanţa şi pentru repararea prejudiciilor cauzate prin punerea la dispoziţie a inculpaţilor", a conchis avocatul. Decizia de ieri a Curţii de Apel este definitivă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 07 Aug, 2009 14:34 TREBUIE DESCHIS alt proces de urmarire penala,cel COMPETENT din toate punctele de vedere .Atat politistii ca invinuiti cat si familiile acestora sunt sub orice critica si trebuie sa-si ia pedeapsa data de lege (familiile au beneficiat si ele de pe urma "spagilor" primite si de aceea vor incasa o pedeapsa morala). Si domnii PROCURORI si JUDECATORI sa se gandeasca ca nu lucreaza si nu sunt platiti pentru "MAFIE" ci pentru cetatenii cinstiti si muncitori ,care doresc sa fie aparati de HOTII,ESCROCII si CORUPTII acestei societati. O RETEA INTREAGA DE CORUPTI DESCOPERITA SI NEPEDEPSITA le va da CURAJ si mai mare INFRACTORILOR. HA! HA! HA! pentru fraierii din justitie,sunteti niste incompetenti.Ati facut facultatile pe spaga. FRICOSILOR ! Cred ca trebuie sa va feriti acum si de BLESTEMELE oamenilor muncitori si cinstiti. NU VREAU SA FIU IN PIELEA VOASTRA,dar ganditi-va de cine sunteti platiti si pentru ce lucrati acolo unde sunteti.De voi depinde REABILITAREA JUSTITIEI IN OCHII A MILIOANE DE ROMANI.
  • Nu conteaza! 07 Aug, 2009 01:21 Bravo d-le judecator!Ai avut koaie de ai facut asa ceva!Sunt unul care a urmarit cazul de la inceput!Iti spun sincer k alti incompetenti care lucreaza in sistem, desi aveau aceleasi hartii ca si d-voastra la dispoztitie, nu au avut macar curajul sa nu dea mandat de arestare!Esti un adevarat om al legii!D-zeu sa te pastreze asa!