Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordinul prin care colonelul Dima, fostul șef al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a fost trecut în rezervă nu se suspendă! Colonelul ceruse continuarea activității! (MINUTA)

ro

17 Apr, 2024 09:57 1233 Marime text
Colonelul Constantin Dima
  • Colonelul Constantin Dima a precizat în cererea de chemare în judecată că „s-a dispus trecerea sa în rezervă prin Ordinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române nr.1015 din data de 29.03.2023, după ce în prealabil a adresat o cerere întemeiată pe disp. art.86 din Legea nr.80/1995 modificată, prin care a solicitat continuarea activităţii, cerere la care a anexat înscrisurile necesare care atestă competenţa profesională şi aptitudinea medicală, cerere la care nu a primit până în prezent niciun răspuns“.
Tribunalul Constanța a respins cererea formulată de colonelul Constantin Dima, fostul comandant al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, de suspendare a ordinului prin care a fost trecut în rezervă!
 
Decizia a fost luată de magistrații Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului, care au apreciat solicitarea de suspendare a ordinului ca fiind lipsită de obiect.
 
Hotărârea a fost pronunțată în dosarul cu indicativul 3835/118/2023** al Tribunalului, în care părți sunt colonelul Constantin Dima, în calitate de reclamant și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, în calitate de pârât.
 
Iată minuta deciziei din proces:
 
„În temeiul art. 22 alin. (4) C. proc. civ., califică drept apărare de fond excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare a executării ordinului nr. 1039 din data de 31.03.2023 invocată de pârât prin întâmpinare.
Admite excepţia lipsei de obiect invocată de pârât prin întâmpinare. Respinge cererea de suspendare a executării ordinului nr. 1039 din data de 31.03.2023 formulată de reclamantul Dima Constantin în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, ca lipsită de obiect.
Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa.
Admite cererea de suspendare a judecăţii formulată de reclamant. În temeiul art. 413 alin. (1) pct. 1 C. proc. civ., suspendă judecata prezentei cauze până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 3832/118/2023** aflat pe rolul Tribunalului Constanţa – Secţia de contencios administrativ şi fiscal.
Cu cale de atac odată cu fondul“
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunalul Constanța, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Ștefan Alexandru Toma, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Decizia de respingere a cererii de suspendare poate fi atacată în recurs, în termen de cinci zile de la comunicare, dar procesul este suspendat până ce se va soluționa definitiv procesul în care colonelul a cerut anularea ordinului de trecere în rezervă.
 
Dosarul în care fostul comandant al jandarmilor a solicitat anularea ordinului are indicativul 3832/118/2023*, iar judecătorii au amânat verdictul în cauză pentru data de 19 aprilie 2024.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului în acel dosar, ea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel Constanța, care va pronunța hotărârea definitivă.
 
Dosarele privind suspendarea, respectiv anularea ordinului de trecere în rezervă a colonelului au fost înregistrate la Tribunalul Constanța încă de anul trecut, însă abia anul acesta au fost judecate, după rezolvarea conflictelor de competență ivite între secțiile Tribunalului.
 
Mai exact, în ce privește cererea de suspendare, aceasta a fost declinată de la Secția de Contencios administrativ și fiscal la Secția I Civilă, iar apoi a fost trimisă la Curtea de Apel pentru a se stabili ce secție are competența de a soluționa cauza.
 
Curtea de Apel a decis astfel în mod definitiv că dosarul este de competența Secției de Contencios administrativ și fiscal.
 
În Hotărârea 101/2024 de declinare, pronunțată de Secția I Civilă, se arată că reclamantul, anume colonelul Dima, „a formulat acţiune în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, prin care a solicitat instanţei ca, prin hotărârea ce urmează a se pronunţa, să se dispună anularea Ordinului Inspectorului General al Jandarmeriei Române nr.1039 din data de 31.03.2023, precum şi suspendarea actului administrativ precitat“.
 
În motivarea cererii, colonelul a precizat că „s-a dispus trecerea sa în rezervă prin Ordinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române nr.1015 din data de 29.03.2023, după ce în prealabil a adresat o cerere întemeiată pe disp. art.86 din Legea nr.80/1995 modificată, prin care a solicitat continuarea activităţii, cerere la care a anexat înscrisurile necesare care atestă competenţa profesională şi aptitudinea medicală, cerere la care nu a primit până în prezent niciun răspuns“.
 
„Reclamantul a menţionat că deşi nu a primit vreun răspuns la demersurile întreprinse, i-a fost înaintat Ordinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române nr.1039 din data 31.03.2023 de predare a funcţiei de comandant II, poziţia 1 din statul de organizare al unităţii“, conform hotărârii citate.
 
Despre Constantin Dima
 
Colonelul Constantin Dima a fost numit comandant al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța la data de 4 octombrie 2019, anterior acesta deținând și funcția de inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.
 
Constantin Dima a început în anul 1990 drept comandant de pluton şi comandant de companie la Brigada 21 Jandarmi, Constanţa.
 
Șase ani mai târziu, acesta a devenit ofiţer specialist în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, unde a servit pentru nouă ani.
 
De asemenea, colonelul a fost și şef de stat major la Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecţie Instituţională „Anghel Saligny“ Cernavodă, fiind numit în 2009.
 
De la data de 1februarie 2014, Constatin Dima a fost numit în funcţia de împuternicit inspector-şef al IJJ, preluând atribuţiile colonelului dr. Costică Cojoc, care a ieşit la pensie.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul instanțelor de judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Colonelul Dima Constantin, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a ieșit la pensie!
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii