Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, aproape scăpat de arestul la domiciliu (rechizitoriu + video)

ro

25 Apr, 2015 00:00 1685 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, aproape scăpat de arestul la domiciliu! Ieri, Valentina Boboc, judecător al Curţii de Apel Constanţa, a menţinut decizia judecătoarei Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, din data de 16 aprilie, care i-a înlocuit lui Constantinescu arestul la domiciliu cu controlul judiciar, pe o durată de 60 de zile de la data rămânerii definitive.
 
Amintim că, la finele lunii februarie, Valentina Boboc a anulat mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu de judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, şi a luat faţă de şeful suspendat al CJC măsura arestului la domiciliu.
Pe durata controlului judiciar, şeful suspendat al CJC va fi obligat, printre altele, să nu depăşească limita teritorială a României, să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare cu martorii şi experţii din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa, să nu divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală şi să nu exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Decizia a fost luată în dosarul Centrului Militar Zonal şi atacată de procurorii DNA la Curtea de Apel Constanţa. Ieri, decizia judecătoarei Iulia Cezara Suciu a fost menţinută de Valentina Boboc. Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 6 mai.
 
De menţionat că, pentru a scăpa de arestul la domiciliu, Nicuşor Constantinescu aşteaptă - într-un alt dosar - şi decizia judecătoarei Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanţa. Soluţia va fi dată în dosarul în care Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de DNA Constanţa alături de Cristian Zgabercea, Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Culturală Thalia.
 
„E a 65-a zi de când sunt arestat la domiciliu. Trimis în judecată în dosarul DNA, în celebrul dosar 200. Am cerut la ambele, şi la CMZ, cercetarea sub control judiciar. Acuzaţia generică că aş fi pericol social este absurdă şi hilară. (...) Nu există în dosarul acesta niciun fel de acuzaţie, ci doar că am finanţat prin hotărâri de Consiliu Judeţean, în vigoare, Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia 2012 şi 2013, Festivalul de Muzică Populară, că am finanţat cluburile sportive HCM Constanţa, Volei Club Municipal Constanţa, Rugby Club Judeţean Constanţa şi altele, de când sunt ales local. (...) Nu sunt acuzat cu nicio centimă că aş fi influenţat vreo firmă. (...) Nu sunt vinovat cu absolut nimic pentru că nu există nicio probă împotriva mea. Aşa cum nu este vinovat nici primarul Radu Mazăre, şi o să vedeţi că va fi eliberat definitiv de către ICCJ. Aşa cum nu este vinovat nici Sorin Strutinsky, administratorul şi proprietarul televiziunii Neptun“, a mai declarat şeful suspendat al CJC după şedinţă.
 
„Nu poţi să iei dreptul unei entităţi mass-media de a veni la licitaţie, de a câştiga contracte, indiferent că se numeşte TV Neptun, Telegraf, Antena 1, sau Pro TV, sau România TV, sau Realitatea TV doar pentru că eu şi Mazăre am fost în 2002 acţionari şi nu mai suntem. Doar pentru că eu, Mazăre şi Strutinky am înfiinţat în 1994 această televiziune, doar pentru că am făcut primul ziar cotidian din judeţul Constanţa, în 1992 cotidianul Telegraf. Eu, Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky am făcut primul săptămânal liber de după Revoluţie, Contrast în 1990. (...) Dar faptul că îl acuzi pe un primar că la TV Neptun e în conflict de interese şi sunt şi eu acuzat. Vă dau cuvântul meu că la TV Neptun nu s-au luat niciodată dividente. Există la dosarele cauzei, şi la mine şi la Mazăre, documente care atestă de la Fisc că nu s-a ridicat niciodată dividente“, a mai menţionat Constantinescu.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
Oficial DNA
Nicuşor Constantinescu şi Cristian Zgabercea, trimişi în judecată într-un dosar cu prejudiciu de 8 milioane de euro

 
Nicuşor Constantinescu, arestat preventiv la domiciliu (video)
 
Hotărârea, luată de judecătoarea Valentina Boboc
„Trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu nu iese din arest (referat propunere arestare + rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii