Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:23 08 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În urmă cu scurt timp! Cei cinci judecători ai Curții de Apel Constanța aspru sancționați de CSM, victorioși la Curtea Supremă! Definitiv

ro

23 Nov, 2022 13:42 1544 Marime text
Curtea Supremă. Sursa foto: iccj.ro

Victorie la Curtea Supremă pentru cei cinci judecători ai Curții de Apel Constanța aspru sancționați la finele anului trecut de către Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a admiterii acțiunii disciplinare demarate față de aceștia de către Inspecția Judiciară!

În urmă cu scurt timp, Completul de 5 Judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție a României a decis să admită recursurile magistraților.

Curtea Supremă a decis casarea HCSM atacate și respingerea acțiunii disciplinare față de magistrații Ciprian Coadă, Virgil Marius Ungureanu și Iulia Cezara Suciu, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. m) teza a doua din Legea nr. 303/2004.

Totodată, Curtea Supremă a respins acţiunea disciplinară faţă de magistratul Georgiana Anghel Tudor şi magistratul Valentina Boboc pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza întâi din Legea nr. 303/2004.

Față de cei doi ultimi judecători, respectiv magistrații Georgiana Anghel Tudor și Valentina Boboc, Curtea Supremă a aplicat sancțiunea avertismentului pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. m) teza a doua din Legea nr. 303/2004.

Decizia de azi a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României este definitivă!

Sancțiunile de la CSM

Amintim, pe 13 decembrie 2021, Secția pentru Judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a dictat sancțiuni fără precedent pentru cinci magistrați ai Curții de Apel Constanța, judecători ai Secției Penale.
 
Cercetați în cadrul acțiunii disciplinare deschise față de aceștia de Inspecția Judiciară, judecătorii Ciprian Coadă, Valentina Boboc, Georgiana Anghel Tudor, Iulia Cezara Suciu și Marius Virgil Ungureanu au fost aspru sancționați de CSM.
 
Magistratul Ciprian Coadă a fost suspendat pentru o perioadă de patru luni, magistrații Valentina Boboc și Georgiana Anghel Tudor au fost retrogradate de la gradul profesional de judecător de curte de apel la cel de judecător de tribunal, iar magistraților Iulia Cezara Suciu și Marius Virgil Ungureanu le-a fost diminuată indemnizația de încadrare lunară brută cu 25%, pentru o perioadă de un an.
 
Decizia de sancționare nu a fost unanimă, existând și opinii separate exprimate în cadrul CSM.
 
Pentru a pronunța această decizie, Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a amânat de mai multe ori pronunțarea și, totodată, inclusiv la deliberări au fost exprimate opinii separate.
 
Astfel, potrivit datelor oficiale, decizia sancționării s-a luat cu majoritatea voturilor, nu cu unanimitate.

Facem precizarea că magistrații Ciprian Coadă, Iulia Cezara Suciu și Marius Virgil Ungureanu au fost sancționați pentru „nerespectarea în mod nejustificat a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente“, în timp ce magistrații Valentina Boboc și Georgiana Anghel Tudor au fost sancționați pentru „nerespectarea în mod nejustificat a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente“ și „exercitarea funcției cu rea-credință“.

Mai multe detalii cu privire la decizia de azi a Curții Supreme a României, prin care cei cinci magistrați ai Curții de Apel Constanța au câștigat definitiv procesul, în ediția de mâine.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii