Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii au respins un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat la DNA Constanța

ro

07 Apr, 2023 13:33 1418 Marime text


 
Curtea de Apel Constanța a respins azi, 7 aprilie 2023, acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța și Cristian Antohi!
 
Decizia de azi este definitivă și a fost luată, potrivit datelor noastre, de judecătorii Valentina Boboc și Virgil Marius Ungureanu, de la Curtea de Apel Constanța.
 
Potrivit surselor noastre, cauza este disjunsă din dosarul lui Daniel Manole, fostul director al Agenției Române pentru Salvarea Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).
 
Amintim că prin Hotarârea nr. 266/2022 din 29.06.2022, Tribunalul Constanța a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 18 aprilie 2022 în dosarul penal nr 61/P/2022 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie -Serviciul Teritorial Constanţa între procurorul DNA-Serviciul Teritorial Constanţa şi inculpatul Antohi Cristian (...) referitor la infracţiunile de cumpărare de influenţă, prevăzută de art. 6 din Legea nr 78/2000 raportat la art. 292 Cod penal, şi de spălare a banilor, prevăzută de art. 49 alin. 1 lit b) din Legea nr 129/2019.
 
Instanța a dispus trimiterea cauzei la procurorul DNA -Serviciul Teritorial Constanţa, în vederea continuării urmăririi penale.
 
Magistrații au luat act că inculpatul a fost reţinut şi aflat în arest la domiciliu în perioada 30 iunie 2021 -26 august 2021.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Sute de contracte de achiziții publice
Totul despre firmele implicate în dosarul lui Daniel Manole, directorul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare

 
DNA
Începe procesul unui fost ofițer din IPJ Constanța acuzat de abuz în serviciu! (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii