Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mama obligata sa stea, in pat, cu avortonul

ro

05 Nov, 2009 02:32 1752 Marime text
gravida.jpgFetusul de patru luni şi jumătate a fost băgat de infirmieră într-o pungă şi lăsat în acelaşi salon în care se afla şi femeia.

Marţi seară, într-un salon al Secţiei de Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU) a avut loc un episod desprins parcă din filmele de groază.

Elena Pavel, o constănţeancă de 33 de ani, însărcinată în patru luni şi jumătate, a avortat spontan, din cauza unor probleme apărute probabil ca urmare a efortului fizic depus cu câteva zile înainte. Ca şi cum trauma suferită nu a fost de ajuns, femeia a trăit clipe de disperare deoarece infirmiera de serviciu a băgat fetusul într-o pungă şi l-a lăsat în acelaşi salon, sub privirile ei şi ale viitoarelor mame internate acolo.

Acest episod s-a petrecut marţi seară, în jurul orei 19.30, însă celelalte femei din salonul Elenei au povestit că personalul medical fusese anunţat încă de la ora 19.00 că aceasta nu se simte bine şi că este posibil să piardă sarcina. Totuşi, cadrele sanitare au intervenit abia după jumătate de oră.

Purtătorul de cuvânt al SCJU Constanţa, dr. Florian Stoian, a declarat să această poveste a ajuns şi la urechea conducerii şi s-a deschis o anchetă. Deja s-a discutat atât cu Elena, cât şi cu celelalte femei din salon despre ceea ce s-a întâmplat.

În plus, managerul SCJU, dr. Dan Căpăţână, a dispus ca până ieri, la ora 15.30, şeful Secţiei de Ginecologie, medicul de gardă, asistenta şi infirmiera să prezinte rapoarte scrise referitoare la acest caz.

În cursul acestei zile, rapoartele vor fi analizate şi probabil se vor dispune sancţiuni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii